POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK tvingas Europa League-kvala på Tele2 Arena: "Oerhört tråkigt"

Foto: SCANPIX

AIK ska möta Nordsjälland i Europa League-kvalets andra runda.
Då tvingas laget bort från Friends Arena - arenan är nämligen upptagen av Justin Timberlake.
- Då vi enbart är hyresgäster på arenan så har vi svårt att påverka, säger AIK:s tf vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

Det krävdes förlängning mot irländska Shamrock Rovers, men AIK tog sig vidare till Europa League-kvalets andra runda. Där väntar nu danska Nordsjälland, med bortamatch den 26 juli och hemmamatch den 2 augusti.

Hemmamatchen blir dock inte på Friends Arena. AIK tvingas istället flytta matchen till Tele2 Arena.

- Det är ju då en konsertbokning på vår ordinarie arena som har legat på den tidpunkten sedan länge som vi inte kan påverka. Vilket gör att vi tvingas till att spela på vår reservarena istället till den här matchen, säger AIK:s tf vd Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

Friends Arena är upptaget av artisten Justin Timberlake, som uppträder på arenan två dagar före AIK:s Eruopa League-kval.

- Det är ju alltid oerhört tråkigt då vi tvingas flytta ett arrangemang från Friends till en annan arena. Men med den situation som finns i Stockholm med arenor och arrangemang och vi enbart är hyresgäster på arenan så har vi svårt att påverka som hyresgäst. Vi är tvunget att göra den bästa lösningen av det som uppkommer, säger Håkan Strandlund.

Det är inte första gången AIK tvingas flytta matcher till Tele2 Arena. Senast i vintras flyttades Gnagets två hemmamatcher i svenska cupen till arenan.

- Vår ambition är att ha en långsiktig dialog med arenaoperatören (Stockholm Live AB) och vi hoppas, nu när arenaoperatören då är en part som förfogar över alla arenor i Stockholm, att det blir lättare att nå fram i en dialog och kunna prioritera de här fotbollsarrangemangen framöver på ett bra sätt, säger Håkan Strandlund till Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-07-20 kl 15:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå