Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK:s fula plan - stoppa anfallsstjärnan: "Får tackla honom som "DG" gjorde"

Europa League

AIK varnar för Dnipros snabba anfallare Matheus.
Hur man stoppar honom?
- Tacklar honom som ”DG” gjorde. Lite snett in i sidan i ryggen, säger tränaren Andreas Alm till fotbollskanalen.se.

AIK jagar sin första Europa League-seger. I kväll är det dags för match mot Dnipro och för att ta tre poäng krävs det att man stoppar deras snabba anfallare Matheus.

- Ja, det är en brasse som är extremt snabb. Nummer 99, Matheus, säger Andreas Alm.

Hur stoppar man honom?

- Tacklar honom som "DG" gjorde. Det är väl det enklaste. Lite snett in i sidan i ryggen, säger Alm skämtsamt och syftar på Daniel Gustavssons tackling mot Gif Sundsvall som domaren friade, men som borde ha slutat med ett rött kort.

Är han bra i djupled?

- Ja, i omställningsspelet. Det är inte alltid boll bakom. Han springer på det mesta. Han hittar alltid ytor i omställningsspelet. Det är en riktigt bra spelare.

ANNONS

Du har sett Dnipro en hel del - hur bra är laget?

- Hemma spelar de ganska normalt. Borta har de tappat en del poäng i serien. De spelar lägre. Mot PSV och Sjaktar Donetsk spelade de väldigt lågt. De har en taktiskt skicklig coach (Juande Ramos). Han har en bra lista på klubbar han har varit i. Han har varit där i ett år och spelarna vet vad man ska göra. Det syns i defensiven, säger Andreas Alm.

- Jag tror att de utgår från en stark defensiv, sedan kan de nog justera under matchen var de sätter pressen. De ligger rätt i defensiven och jobbar extremt hårt.

Andreas Alm jämför Dnipro med Gefle:

- Ja, om man ska hitta någon sådan rolig jämförelse så är det väl så. Skillnaden är väl att även om Pelle Olsson har gjort fantastiska saker med Gefle så har den här tränaren varit i andra klubbar.

- Deras styrka blir ganska tydlig när man säger så. De är väldigt organiserade och noga i det de gör. Tränaren är ganska avslappnad i matcher, han vet att de gör vad han säger.

ANNONS

Ska det bli kul att möta Ramos?

- Det är kul att möta ett bra lag och en bra tränare. Det är därför vi vill vara med och tävla mot bra lag i Europa. Sedan vet jag inte om man som tränare tänker så. Jag gör nog inte det. Man skakar hand, säger lycka till och sedan kör man. Det är kul att möta Pelle Olsson också.

Viktor Lundberg gjorde ett mål och två assist mot Gif Sundsvall - är det svårt att peta honom nu?

- Det är som med mittbackar och med all uttagning. Hälften hamnar utanför när man väljer. Jag ser det som en bra situation att kunna välja de som ska starta. Känna en glädje över att säga till folk att de får spela.

Var det överraskande att Dnipro besegrade PSV?

- Inte när jag såg matchen. Men på förhand kändes det som att PSV med deras offensiva lusta brukar kunna göra mål oavsett motstånd. Toivonen var hyfsat frustrerad i den matchen. Han fick inte bollen någon gång.

ANNONS
Publicerad 2012-10-04 kl 08:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto