Arsenal i brygga - tappade till förlust efter utvisning

Ligue 1

Ledning med 1-0 borta mot Rennes.
Då tappade Arsenal allt efter Sokratis utvisning och föll med 3-1 i Europa Leagues åttondelsfinal.

Åttondelsfinalrundan i Europa League drog igång under torsdagskvällen. Där ställdes Rennes, med Jakob Johansson på bänken, mot Arsenal.

Gästerna skulle få en smakstart på matchen. Alex Iwobi utmanade på kanten och slog ett inåtskruvat inlägg. Målvakten Tomas Koubek missbedömde bollen helt och fick se 1-0 studsa in vid den bortre stolpen. Målet till trots så skulle det bli en tung kväll för gästerna.

Matchen vände i slutet på den första halvleken när Arsenal-backen Sokratis drog på sig sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen. På den efterföljande frisparken drog Benjamin Bourigeaud bollen i muren, men på returen tryckte mittfältaren till igen och fick en dunderträff som seglade in mot det bortre krysset.

20 minuter in i den andra halvleken skulle hemmalaget också ta ledningen. Ett inlägg styrdes olyckligt av Nacho Monreal och in i eget mål fram till 2-1 för Rennes.

I slutminuterna nickade Ismaila Sarr in 3-1 för hemmalaget, och såg till att man tar med sig ett riktigt fint läge till returen på Emirates Stadium om en vecka.

Lagens startelvor:

Rennes: Koubek - Zeffane, Da Silva, Mexer, Bensebaini - Bourigeaud, Andre, Grenier, Sarr - Hunou, Ben Arfa.

Arsenal: Cech - Mustafi, Sokratis, Koscielny, Monreal - Torreira, Xhaka - Mchitarjan, Özil, Iwobi - Aubameyang.