Arsenal klart för slutspel i Europa League – trots mållös tillställning mot Sporting Lissabon

Europa League

Arsenal spelade 0-0 mot Sporting Lissabon, men blev ändå klart för slutspel i Europa League.
Mest handlade matchen istället om Danny Welbecks skada, efter att engelsmannen fick syrgas och blev utburen på bår.
- Vi skapade ett par bra lägen i andra halvlek, men tyvärr kunde vi inte få in bollen i nät, säger Petr Cech efter matchen.

Arsenal tog emot Sporting Lissabon i en match som kunde säkra avancemang för Londonklubben till slutspelet i Europa League.

Efter en halvtimme blev Danny Welbeck utburen på bår medan han fick syrgas av den medicinska personalen. Anfallaren landade fel efter en nickduell och såg ut att få foten ur led.

Inget av lagen kom till några större målchanser och Welbeck hade länge matchens enda skott på mål i samband med situationen när han blev skadad.

Arsenal såg ut att få ett friläge i slutet av matchen när Pierre-Emerick Aubameyang var på väg in mot mål. Då blev anfallaren fälld av Jeremy Mathieu precis utanför straffområdet, något som ledde till rött kort för försvararen.

Matchen slutade mållöst, 0-0, och gav tillsammans med Qarabags vinst mot Poltava ett säkrat avancemang för Arsenal.

Arsenal-målvakten Petr Cech efter matchen:

- I halvlek visste vi att vi hade gjort det bra. Vi behövde bara trycka på för målet och fortsätta att vara aggressiva. Vi skapade ett par bra lägen i andra halvlek, men tyvärr kunde vi inte få in bollen i nät. Vi fick med oss en poäng och klara för nästa runda. De (Sporting Lissabon) var väldigt organiserade och har väldigt bra spelare.