Arsenal körde över den belgiska tabelltvåan

Europa League

Arsenal städade enkelt bort Standard Liege på hemmaplan under torsdagskvällen.
The Gunners krossade den belgiska tabelltvåan och vann matchen med 4-0.
- Det var ett fantastiskt resultat och en fantastisk seger, säger Unai Emery till BBC.

Arsenal, med flera ändringar i startelvan, inledde de första tio minuterna starkast. Hemmalaget ägde bolleinnehavet men hade problem att skapa den där riktigt chansen - fram till den fjortonde minuten. Efter ett fint inlägg från Kieran Tierney kunde Gabriel Martinelli nicka in 1-0 till hemmalaget.

Blott två minuter senare skulle det smälla igen - och återigen var det Martinelli som visade vägen. Anfallaren fick bollen inne i straffområdet och kunde vända runt och placera in bollen i bortre hörnet.

Ettan kom, tvåan kom och av bara farten så kom även trean på Emirates Stadium. Efter ett skott som blockerades av en Standard Liege-försvarade landade bollen vid Joseph Willocks fötter inne i straffområdet. Willock gjorde ingen i hemmalaget besviken utan skickade in 3-0 efter 22 minuters spel.

3-0 stod sig halvleken ut.

14 minuter tog det för Arsenal att spräcka nollan i första halvlek - i andra tog det tolv. Martinelli löpte på ett instick inne i straffområdet och chippade bollen över Vanja Milinkovic-Savic i gästernas mål, där dök Daniel Ceballos upp och tryckte in 4-0.

Det var bud på fler mål för hemmalaget, men några fler kom inte den här torsdagskvällen i London. Arsenal vann med klara 4-0 och toppar nu gruppen med två segrar och plus sju i målskillnad.

Arsenal: Martinez - Bellerin, Holding, Mustafi, Tierney, Torreira, Ceballos, Willock, Maitland-Niles, Nelson, Martinelli

Standard Liege: Milinkovic-Savic - Vanheusden, Cimirot, Emond, Boljevic, Lestienne, Gavory, Vojvoda, Bastien, Laifis, Mpoku