Arsenal vann kontrollerat - efter sprakande första halvlek

Arsenal körde över norska Bodø/Glimt i en halvlek.
Det räckte för att säkra tre poäng.
- Jag är verkligen nöjd med resultatet, säger Mikel Arteta efter matchen.

Arsenal inledde Europa League med att besegra FC Zürich på bortaplan den 8 september. På torsdagskvällen, drygt en månad senare, var det dags för den andra omgången efter att mötet mot PSV sköts upp med anledning av drottning Elizabeths bortgång.

En B-betonad elva ställdes på banan där spelare som Matt Turner, Rob Holding, Fabio Vieira, Marquinhos och Eddie Nketiah fick chansen. Laget tog kommandot direkt där Vieira bland annat stod för en ramträff efter bara nio minuter. Ett ledningsmål låg i luften och det kom också i den 23:e minuten efter att Eddie Nketiah påpassligt höll sig framme på en retur efter ett tungt stolpskott från Kieran Tierney.

Bara fyra minuter senare var det dags igen. Fabio Vieira, som inledde matchen lovande, utmanade sin försvarare och hittade Rob Holding med ett delikat inlägg som nickade in 2-0 vid den bortre ytan av straffområdet. Arsenal fortsatte ånga på och det hade lika gräna kunnat stå både 3 och 4-0 i pausvilan.

- I den andra änden av planen har den amerikanske målvakten Matt Turner knappt rört bollen så här långt, hemmadebuter blir inte mycket enklare, sa Sky Sports Sam Blitz.

Norrmännen vaknade sedan till liv efter paus och inledde den andra halvleken piggt. Arteta såg inte helt nöjd ut och försökte återta kommandot igen genom ett trippelbyte efter dryga timmen. Gabriel Martinelli, Granit Xhaka och Marquinhos lämnade plats för stjärntrion Gabriel Jesus, Martin Ödegaard och Bukayo Saka.

Resten av matchen var stora delar en avslagen tillställning utan några solklara målchanser för något utav lagen. Åtminstone fram till den 84:e minuten då Gabriel Jesus visade upp sin tekniska briljans. Efter ett fint solonummer längs med kortlinjen hittade brassen in till Fabio Vieira som fick avsluta kvällen med ett välförtjänt mål.

Arsenal toppar nu grupp A, två poäng före PSV.

Efter matchen var Arteta trots segern inte helt nöjd med sitt lags insats.

- Det jag kan säga är att varje match är svår att vinna och det är vad vi har gjort idag. Jag är verkligen nöjd med resultatet, men också väldigt medveten om att det finns saker vi kan göra mycket bättre, säger han enligt Football-London.

Härnäst väntar Liverpool på hemmaplan för Artetas Arsenal.

Arsenal: Turner - Tomiyasu, Holding, Gabriel, Tierney - Vieira, Sambi Lokonga, Xhaka - Marquinhos, Nketiah, Martinelli.

FK Bodø/Glimt: Halkin - Wembangomo, Lode, Moe, Sampsted - Vetlesen, Berg, Saltnes - Mugisha, Espefjord, Pellegrino.