Arsenal var i brygga men avancerade - skadad Wernbloom saknades

Europa League

Underläge med 2-0 - och ett dubbelmöte som var på väg att glida laget ur händerna.
Då klev Danny Welbeck och Aaron Ramsey fram och sköt Arsenal vidare till semifinal.

När CSKA Moskva under torsdagen presenterade sin startelva mot Arsenal saknades ett givet namn i startelvan, svenske Pontus Wernbloom. Anledningen till att svensken saknades kom en stund senare då klubben gick ut med att han ådragit sig en revbensskada.

Men trots att inte Wernbloom fanns på planen när matchen började lyckades hemmalaget göra matchens första mål. Fedor Tjalov höll sig framme och stötte in returen från Petr Cech vilket alltså betydde 1-0 (totalt 4-2 till Arsenal).

Den andra halvleken var bara drygt fem minuter gammal då hemmalaget ökade på till 2-0. Återigen tillkom målet efter en retur från Petr Cech. Den här gången var det Kirill Nababkin som höll sig framme och noterades för målet.

Arsenal var i brygga - men efter två mål av gästerna kunde man till sist andas ut. Danny Welbeck och Aaron Ramsey ordnade 2-2 vilket gör att laget avancerar vidare med totalt 6-3.

Lottningen till semifinalerna sker under fredagen.

Startelvor.

Arsenal: Cech - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Elneny, Wilshere, Ramsey - Welbeck, Özil, Lacazette.

CSKA Moskva: Akinfejev - Nababkin, Berezutskij, Ignasjevitj, Berezutskij, Kutjajev - Bistrovic, Dzagojev, Golovin - Musa, Tjalov.