Atalanta skickade ut Sporting i svenskmöte

Europa League

Sporting Lissabons Europaäventyr är över.
Atalanta vände och vann på hemmaplan.

Sporting fick "bara" med sig 1-1 från förra veckans möte med Atalanta i Europa League-åttondelsfinal.

I returen i Bergamo började det  bra för gästerna från Portugal. Sporting tog ledningen efter 35 minuters spel. Viktor Gyökeres väggspelade med Pedro Goncalves, som blev ren och satte dit 1-0.

Men vändningen kom.

Kort efter paus kvitterade Atalanta genom Ademola Lookman. Och Atalanta kom även att ta ledningen. En kvart in i den andra akten gjorde Gianluca Scamacca 2-1.

Scamaccas mål blev matchens och dubbelmötets sista. Atalanta är vidare till kvartsfinal medan Sporting är utslaget.

Värt att notera från matchen var att alla tre svenskar - Sportings Viktor Gyökeres och Atalanta-duon Emil Holm samt Isak Hien - spelade hela matchen.

Atalanta: Musso - Djimsiti, Hien, Kolasinac - Holm, de Roon, Ederson, Bakker - Mirantjuk, Scamacca, Lookman.

Sporting: Israel - St. Juste, Domande, Inacio - Esgaio, Hjulmand, Goncalces, Reis - Edawrds, Gyökeres, Trinacao.