Atlético till Europa League-final efter stökig semifinal

Europa League

Atlético Madrid gick till Europa League-final efter 1-0 vinsten mot Valencia - men det var inte bara glädjescener på Mestalla.

Det blir ett Madrid-lag i en stor europeisk cupfinal, trots allt. Dagen efter Real Madrids uttåg ur Champions league säkrade Atlético Madrid finalplatsen i Europa league. Laget slog ut Valencia med totalt 5-2.

Adrians drömmål i krysset efter en timme spelad var matchens enda mål. Tyvärr överskuggades målet av skandalscenerna 20 minuter senare. Allt började med att Valencia krävde straff i en handssituation och sedan slutade det i ett stort spelarbråk som stannade av spelet i flera minuter.

Störste boven var Atléticos Tiago som bestraffades med ett rött kort efter att ha utdelat en örfil till Roberto Soldado. Offret själv fick även gult kort i tjafset.

Nu väntar Billbao för Atlético Madrid i en helspansk final, som tack vare ett sent mål slog ut Sporting Lissabon efter 3-1 på torsdagen (totalt 4-3).

Publicerad 2012-04-26 kl 23:20