Aubameyang tog Barça vidare - Alba träffad av inkastat föremål

Europa League

Barcelona vände mot Galatasaray och är klart för Europa League-kvartsfinal.
I slutet utspelade sig tråkiga scener - Jordi Alba blev träffad av ett inkastat föremål.

Barcelona kryssade i första mötet med Galatasaray (0-0) på Camp Nou och ställdes under torsdagen mot den turkiska storklubben på NEF Stadyumu i returen i åttondelsfinalen i Europa League.

Barcelona inledde med en hel del boll, men åkte i mitten av första halvlek på en tung smäll. Mittbacken Marcao klev i den 28:e minuten fram på en hörna och ordnade 1-0 till hemmalaget. Brassen firade sedan på aggressivt vis och sparkade sönder ena hörnflaggan, vilket resulterade i ett gult kort.

Men glädjen blev relativt kortvarig.

I den 37:e minuten höll sig Pedri framme på ett inspel i straffområdet och kvitterade till 1-1 i halvtid. Barcelona fullbordade sedan vändningen i andra halvlek, då nyförvärvet Pierre-Emerick Aubameyang stötte in bollen i mål till 2-1.

När Barcelona sedan var på väg mot seger i slutskedet pausades matchen vid två tillfällen, då supportrar kastade in föremål mot Jordi Alba, skulle göra ett inkast. Spanjoren, som tog god tid på sig, blev träffad av ett föremål och svarade i sin tur med att sparka upp bollen på läktaren, vilket resulterade i ett gult kort.

Efter en stund lugnade det ner sig och Barcelona höll undan till seger med 2-1. Det innebär att den spanska storklubben nu är vidare till kvartsfinal i Europa League.

Galatasaray: Pena Sotorres - Boey, Nelsson, Marcao, van Aanholt - Antalyali, Kutlu - Babel, Cicaldau, Aktürkoglu - Gomis.

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Garcia, Piqué, Alba - de Jong, Busquets, Gonzalez - Traoré, Aubameyang, Torres.