Europa League

Pierre Emerick Aubameyang är numera bättre än Henrik Larsson.
Iallafall när det gäller mål i Europa League, tidigare Uefa-cupen.
Det blev klart efter att 32-åringen slog till mot Villareal på torsdagskvällen.

Henrik Larsson gjorde under sin karriär 31 mål i Uefa-cupen, numera Europa League. Han var länge cupens främste målskytt genom tiderna - fram tills nu.

På torsdagskvällen gjorde nämligen Pierre-Emerick Aumabeyang sitt 32:a mål i Europa League. 32-åringen är därmed cupens bäste målskytt genom tiderna.

Aubameyangs Marseille ställdes mot Villareal i den första åttondelsfinalen i Europa League, och fransmännen sprintade iväg i den första halvleken.

Ledningsmålet kom efter 23 minuter genom Jordan Veretout, sedan utökade Marseille till 2-0 genom ett självmål.

Sedan var det Aubameyangs tur. Marseille fick straff efter en VAR-granskning, och den förre Arsenal-liraren gjorde inga misstag. 3-0 - och Aubameyangs 32:a mål i Europa League var ett faktum.

Aubameyang såg sedan till att utöka sin målskörd. I matchminut 59 chippade han kyligt in 4-0 från en snäv vinkel.

Matchen slutade sedemera 4-0 till Marseille, som har satt sig i en utmärkt position inför nästa veckas returmöte i Spanien.

Förutom rekordet i Uefa-cupen skördade Henrik Larsson stora framgångar under sin spelarkarriär, framförallt med Celtic. I den skotska klubben gjorde svensken 211 mål på 277 matcher och vann fyra ligatitlar. Han ses alltjämt som en legendar i klubben. Han spelade även i Feyenoord, Barcelona och Manchester United.

I Barcelona vann han La Liga två gånger, och var även med när den katalanska klubben bärgade hem Champions League-titeln 2006.

37 mål och ett VM-brons med det svenska landslaget kan han även skriva upp på meritlistan.

Efter spelarkarriären blev "Henke" tränare, och han har tränat bland andra Helsingborgs IF, Falkenbergs FF och Landskrona Bois. Under en period var han även assisterande tränare i Barcelona.

Pierre-Emerick Aubameyang har totalt gjort 19 mål på 35 framträdanden med Marseille.