Badji räddade kryss för Djurgården på stopptid - stolpträff från drömvändning

STOCKHOLM. Djurgården såg ut att vara på väg mot förlust i kvällens EL-kvalmöte med Mariupol.
Men på stopptid klev Aliou Badji fram och räddade ett kryss för Blåränderna inför returmötet i Ukraina.
- Vi känner att vi är ett bättre lag än vad de är, säger Özcan Melkemichel.

Sommaren 2008 kvalade Djurgården till det som då hette Uefa-cupen, och åkte till slut ut mot norska Rosenborg. Nu, tio år senare, spelar man åter i Europa efter att man i fjol kommit trea i allsvenskan. Man fick dessutom gå in i den andra kvalomgången i stället för den första, då man i våras vann svenska cupen.

I den andra kvalomgången möter Djurgården Mariupol från Ukraina, och det första mötet spelades i kväll inför 11 200 åskådare på ett högsommarvarmt Tele2 Arena.

Matchinledningen var jämn där båda lagen kände på varandra en aning. Den första heta chansen i matchen kom efter 21 minuter, då Kerim Mrabti fick på ett tungt skott som Mariupols målvakt inte kunde hålla. Aliou Badji försökte stöta in returen med pannan, men Mariupol fick undan till hörna.

Fem minuter senare fick Djurgården en jättechans efter en kontring där Jonathan Ring till slut valde att skjuta, men skottet gick en bit utanför.

I stället var det gästerna från Ukraina som tog ledningen. I den 37:e minuten nådde Sergiy Yavorskyy högst på en hörna och tryckte in 1-0.

Djurgården hade en het chans att kvittera strax innan paus, men Aliou Badjis skott gick tätt utanför stolpen.

I den andra halvleken var det fortsatt Djurgården som skapade chanserna i matchen, men hade inte riktigt skärpan för att få till en kvittering. Badji har ett par farliga skottchanser till och Kerim Mrabti försökte med en lurig frispark i den 70:e minuten som studsade precis innan mållinjen som Rustam Khudzhamov hade problem med.

Djurgården forcerade för att försöka få till en kvittering - och på stopptid skulle man till slut få utdelning. Aliou Badji höll sig framme på ett inlägg och tryckte in 1-1 med huvudet, en nick som gick mellan benen på Mariupol-målvakten. 1-1 blev också slutresultatet.

I matchens sista skälvande sekunder var Djurgården dock nära att göra 2-1 efter en situation i straffområdet, men bollen gick i stolpen.

- Det hade varit fantastiskt bra. Men vi känner att vi är ett bättre lag än vad de är. Nu kommer det en bortamatch som säkert kommer vara lite tuffare, men jag är säker och trygg i att vi kommer att göra en bra match där vi kommer att göra mål. Vi ska försöka hålla nollan också, säger Dif-tränaren Özcan Melkemichel.

1-1 gör att Djurgården är piskat att göra mål i returmötet, då 0-0 gör att Mariupol är vidare på fler gjorda bortamål. Seger eller kryss med två mål eller mer tar dock Dif vidare.

Returmötet spelas i Odessa i västra Ukraina och inte i Mariupol i de östra delarna av Ukraina där laget egentligen kommer ifrån på grund av konflikten som pågår i den delen av landet.

Dessförinnan ska Djurgården dock möta Gif Sundsvall i allsvenskan, en match som spelas på Tele2 Arena på söndag.

Djurgården: Isaksson - Gunnarsson, Danielson, Johansson, Augustinsson - Ring, Karlström, Ulvestad, Radetinac - Badji, Mrabti.

Mariupol: Khudzhamov - Biliy, Yavorskyy, Bykov - Kyryukhantsev, Pikhalyonok, Myshnyov, Tyschenko, Demiri - Churko, Fomin.