Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Bajrami: ”Vi visste att vi skulle få ett helvete”

FC Twente redde ut stormen och är nu i kvartsfinal. Men laget höll på att tappa 3-0-överläget.
- Det satt verkligen, verkligen hårt inne – och vi hade väl lite tur också, säger Emir Bajrami till fotbollskanalen.se.

Twente vann med 3-0 hemma och hade ett överläge som verkade svårt att tappa. Men Zenit är tunga på hemmaplan och när halvtidsvisslan i Europa League-åttondelen gick var Emir Bajrami och hans lagkamrater i brygga. Zenit ledde med 2-0 – och Twente hade gått på knäna.

- Vi visste att vi skulle få ett helvete här uppe. Dels för att Zenit är ett fruktansvärt bra lag. Det fick vi känna på när vi mötte dem hemma och i stort sett hade tre målchanser och gjorde tre mål. Sedan fick vi en dålig start. Det blev stressigt och vi kände att vi bara hade allt att förlora. Vi fick ingen struktur, backade hem och började tjonga – det blev lite panik, säger Bajrami om den första halvleken.

Men Twente lyckades resa sig och spelade upp sig i den andra halvleken. Zenits press minskade – och det ryska laget hittade aldrig 3-0-målet som hade tagit åttondelen till förlängning. Bajrami, som spelade 72 minuter för Twente, menade att man behövde lite hjälp från Fru Fortuna för att fixa biffen.

- Det satt verkligen, verkligen hårt inne – och vi hade väl lite tur också.

Hur glada är ni nu då?
- Det är helt fantastiskt. Vi är grymt nöjda – det är klubbhistoria. Vi är väldigt stolta. Vi ligger under med 2-0 i halvlek – då hade nog många vikt ned sig – men vi krigar på för laget och klubben och det är starkt och stort.

Emir Bajramis första säsong i Twente har annars varit lite kämpig. Under hösten drogs han med skador och hade därför svårt att hitta formen när han väl var frisk. Det ser nu ut att ha vänt – även om Bajrami hoppas på mer.

- Jättenöjd är jag inte, jag har ju varit skadad och sådana grejer. Det har börjat gå bra nu, både för mig och för laget. Det är kul – men det finns mer hos mig att ta av.

Och snart dags för landslagssamling – hur känns det?
- Jag ser framemot det. Det blir grym stämning på läktarna och en väldigt viktig match för oss.

Publicerad 2011-03-17 kl 23:05
Annons
Annons
Annons