Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
10å

Borta hemma för Hamrén

Han har spelat oavgjort mot Barcelona och krossat IFK Göteborg med 6-0.
När Erik Hamrén kommer till Råsunda med Rosenborg har han mer hemmaplan än Djurgården.
-Jag ser fram emot att komma hem, säger han inför torsdagens Uefacupkval.

Erik Hamrén lämnade Ålborg som kultförklarad. Tredjeplatsen för två säsonger sedan var över all förväntan. Året efter var ännu bättre, trots att laget låg näst sist efter sex omgångar vann Ålborg ligan. Belöningen kom - från Norge. Rosenborg var en jätte på fall, Erik Hamrén mannen som skulle se till att fallet aldrig hann bli fritt.
Sedan ett par månader tillbaka har han Nordens mest pressade uppdrag: Gör Rosenborg till en toppklubb igen. Gör det mitt i en generationsväxling.
-Det känns att det är en riktig storklubb. Det är ett otroligt intresse kring klubben och det är en enorm skillnad från Danmark och det jag var van vid från tiden i Sverige, säger Hamrén.

Tabellfixerat

Det är en lättad 51-årig tränare som pratar med TT. Efter två raka förluster vann Rosenborg helgens match med 3-1 mot Molde. Laget ligger nu sexa i ligan och har 13 poäng upp till ledande Stabaek.
-Norrmännen är lite konstiga och det har jag sagt åt dem, säger Hamrén.
-Allt handlar om tabellen för dem. När Rosenborg låg på nedflyttningsplats efter tre omgångar skrek de om katastrof. Men jag säger att det enda som betyder något är var vi ligger när serien är färdigspelad. Vi har ett ungt och spännande lag som är ojämnt, man måste ha tålamod.

Hjälp av Dorsin

Nu väntar Djurgården i den sista kvalomgången till Uefacupen.
-Det är en klubb jag har stor respekt för. De verkar vara på gång nu igen efter vinsten mot Malmö.
-Jag uppskattar chanserna till 50-50 och vi har haft spioner på dem. Dessutom har ju Mikael Dorsin tränat med oss en tid, och kan ju Djurgården. Vilka andra spioner vi haft tänker jag inte avslöja, då får de bara stryk (skratt).
Matchen spelas på Råsunda. En arena Erik Hamrén hade som hemmaplan under sina två år som tränare i AIK i slutet av 1990-talet.
-Det ska bli jättekul att åka till Stockholm. Men trots bra minnen så är det ju inte jag som ska spela matchen.
Utöver Djurgården spelar på torsdagen även Elfsborg hemma mot irländska St Patricks och Kalmar FF borta mot Gent i Belgien.

Publicerad 2008-08-13 kl 14:46
Annons
Annons
Annons