BP tog utklassningsseger - 4-0 på Tele2 Arena

Europa League

En seger och jumbo i allsvenskan. Men i Europa League-kvalet har Brommapojkarna vunnit två av tre matcher.

På torsdagen blev det 4-0 mot Crusaders från Nordirland i den andra kvalomgångens första match.

Mauricio Albornoz comebackade från start och gjorde mål direkt.

Brommapojkarna har hittat formtoppen efter VM-uppehållet. Men trots både 1-1 mot Malmö och 2-2 mot Elfsborg har BP bara sju poäng och är fortsatt sist i allsvenskan.

I Europaspelet går det bättre. 2-0 hemma mot VPS från Finland förra torsdagen tog BP vidare med totalt 3-2 till den andra kvalomgången i Europa League.

Och på Tele2 Arena mot nordirländska Crusaders på torsdagskvällen blev det klar seger i det första mötet.

- Jag är väldigt nöjd med resultatet, så klart, och med prestationen som helhet, sade Billborn.

Dardan Rexhepi inledde målskyttet redan i den nionde minuten. I halvtid var det 2-0 efter att Mauricio Albornoz — fjolårets poängmaskin med tio mål och sex assist - i den 27:e minuten snyggt chippat in bollen i sin första tävlingsmatch för året.

Utburen på bår

I halvtid blev sedan Albornoz, som har haft stora skadebekymmer, utbytt - vilket var förutbestämt.

- Med tanke på att han inte har spelat på länge så var det okej, sade Billborn.

Crusaders spelade tufft och ofta fult. Dardan Rexhepi tvingades lämna planen på bår i inledningen av andra halvlek efter en sen tackling som inte ens renderade i frispark.

Målskytten satt kvar på bänken resten av matchen med en ispåse på benet. På torsdagen väntar röntgen.

- Vi hoppas att det bara är en blödning bakom vadbenet, sade Billborn.

Men trots att det stundtals var ganska grinigt på planen tyckte inte BP-tränaren att Crusaders spelade för tufft.

- Jag tycker inte att det var så farligt, sade han.

I andra halvlek gjorde Jacob Une Larsson och Nicklas Bärkroth varsitt mål till 4-0.

Nu hoppas Stefan Billborn att resultaten i Europa League ska ge effekt i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt.

- Jag hoppas att laget kommer att lyfta nu att nu när vi får resultaten med oss och får mer självförtroende. Våra prestationer har inte avspeglat sig i tabellen.

Publicerad 2014-07-17 kl 20:50