Claesson bakom Krasnodars vändning - besegrade Sevilla

Europa League

Viktor Claesson hade en huvudroll för Krasnodar i Europa League.
Svensken assisterade till avgörandet i 2-1-segern mot Sevilla.

Krasnodars svenske landslagsman Viktor Claesson blev i första gruppspelsmatchen hjälte med matchens enda mål till seger mot Akhisar Belediyespor med 1-0 i Europa League. I kväll hade han åter en huvudroll i mötet med Sevilla hemma i Ryssland.

Krasnodar hotade i första halvlek två gånger om och var nära ett ledningsmål. Pavel Mamaev nickade först i ribban och därefter fick Charles Kabore se sitt avslut nå samma öde. Sevilla var mer effektivt och tog i den 43:e minuten ledningen till 1-0.

I andra halvlek fick Claesson ett jätteläge att utjämna, men fick se bollen gå i ribban efter en läcker konstspark några meter från mål i straffområdet. Lite senare i mötet fick han till slut revansch, men den här gången genom en assist.

Krasnodar kvitterade först i den 72:e minuten till 1-1 genom inhopparen Mauricio Pereyra före Claesson i den 88:e minuten fick sin revansch genom att nicka fram ytterligare en inhoppare - Tornike Okriashvili - i straffområdet, som slog till med en cykelspark i mål till 2-1-seger för det ryska laget.

Krasnodar toppar därmed gruppen efter sex poäng på två matcher i Europa League.