Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

EL-motståndarens tränare hyllar Zlatan: "Ett enastående proffs"

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic ställs mot sitt favoritmotstånd Saint Etienne med sitt United på torsdag. Fransmännens tränare Christophe Galtier vet vad han har att vänta.
- Han är en otrolig spelare, säger 50-åringen till Daily Telegraph.

Under sin karriär har Zlatan Ibrahimovic inte gjort fler mål mot någon annan klubb än Saint Etienne - 14 stycken. På torsdag ställs svensken mot favoritmotståndet med sitt Manchester United när Europa Leagues slutspel inleds. Saint Etienne-tränaren Christophe Galtier, i klubben sedan 2009, har en stor respekt för Zlatan och vet vad som väntar.

- Han är en ’good guy’. Precis som med José Mourinho är han annorlunda jämfört med bilden av honom. Han har en stor, stor, stor, stor personlighet. Men alltid när jag träffat honom har det varit ömsesidig respekt. Vi har spelat mycket mot PSG, och till en början vann vi men efter Ibras ankomst så var det bla, bla, bla – mål, mål mål, säger Galtier till Daily Telegraph.

- Jag älskar den typen av spelare. De är starka, väldigt starka. När jag ser Ibra tänker jag på Eric Cantona. Stor personlighet. Han kan bli vansinnig på en sekund, säger starka saker, och sen, ’Okej, jag sa det’. Men framför allt är han en otrolig spelare.

Galtier menar också att Zlatan bidrar mycket även utanför planen.

- Han är ett enastående proffs. Han föregår med gott exempel. Jag tror det var därför de tog honom till Manchester. Som med Cantona. Jag har en del vänner i Paris och de sa alltid till mig att ’Om man spelar bollen till ett ställe framför ett annat, så dödar han dig’. Men det är viktigt för yngre spelare. Även efter träningen stannade han på gymmet ytterligare en timme, och de yngre spelarna ser det och tar efter. Han är sådan vid 35 års ålder därför att han alltid varit sån, säger St Etienne-tränaren.

Publicerad 2017-02-14 kl 07:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons