Elfsborg tappade ledning på hemmaplan

Europa League

Elfsborg såg ut att gå mot en kassaskåpssäker seger i Uefa-cupkvalet. Men St Patricks kom igen. Matchen slutade 2-2.

Efter den första halvleken stod det 2-0 för Elfsborg som tog emot irländska St Patrick i kvalet till Uefa-cupen. Stefan Ishizaki (straff) och Johan Karlsson hade målat och boråsarna verkade gå mot en säker seger.

Men i andra halvlek ryckte irländarna upp sig. Första målet kom på straff i den 58 minuten. Mark Quigley satte den otagbart bakom Wiland. I den 82 minuten kom så kvitteringen. Efter en snabb omställning kunde Quigley slå ett snyggt inlägg som Dempsey språngnickade in.

Nu gäller det att Elfsborg vässar formen inför returen på Irland.

Publicerad 2008-08-14 kl 21:09