Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Elfsborgs hopp lever inför returen

Johan Larsson

Elfsborg var utbuat och till synes uträknat.

Johan Larsson såg till att hoppet om spel i Europa Leagues gruppspel lever.

Hans kvittering ordnade 1-1 i det första playoff-mötet med Nordsjälland.

Tiden började rinna iväg och matchuret hade tickat hela vägen till den 74:e minuten. Då sköt Elfsborgs anfallsglade högerback Johan Larsson målet som fick Borås Arena att jubla.

Torsdagskvällens 1-1 gör att det fortfarande är danskt övertag inför returen. Men Elfsborg kan fortsätta att hoppas på en rolig höst i Europa — i alla fall i en vecka till.

– 1-1 är inget idealiskt resultat, men ett hanterbart resultat. Matchen lever i allra högsta grad. Det blir säkert en väldigt jämn match där nere på torsdag, och det är små marginaler som kommer att avgöra det här racet, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Ribbskott

Efter kvitteringen blev det än mer Elfsborg, som hade bud på fler mål. Bland annat när pigge Larsson skickade iväg en kanon som prickade ribban i 90:e minuten.

– Jag vet inte hur många ribbskott och stolpskott vi haft den här säsongen, säger Lennartsson.

Samtidigt kunde han inte vara alltför missnöjd med det oavgjorda resultatet. För efter 45 spelade minuter såg det allt annat än ljust ut för boråsarna, som då gick till omklädningsrummet ackompanjerade av en mindre visselorkan.

Elfsborg hade så långt stått för ännu en trög halvlek som var oceaner från det spel som bar laget hela vägen till SM-guld förra året.

Nordsjälland ledde med 1-0 - målet dunkade Morten Nordstrand in från nära håll och nästan obefintlig vinkel i 34:e minuten - och det var rättvist. Danskarna var bollskickligare, kvickare, klokare än Elfsborg vars säsong har varit tung.

Sista hoppet

Fjolårets svenska mästare har både vinkat farväl av guldtåget i fotbollsallsvenskan och sett Champions League-drömmarna grusas av Celtic. Europa League är det sista hoppet som återstår. En plats i gruppspelet skulle skänka Elfsborg tröst och en drös miljoner, och innebära ett ljus i höstmörkret som snart lägger sig över Knallebygden.

Men det lär sannolikt krävas en betydligt bättre insats i Danmark om Elfsborg ska gå segrande ur dubbelmötet och nå gruppspelet.

Laguppställningar:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Larsson, Mobaeck, Jönsson, Klarström - Ishizaki, Rohden, Svensson, Hult - Beckmann, Bangura

Nordsjälland: Hansen - Ticinovic, Runje, Jakobsen, Mtiliga - Stokholm, Petry - Larsen, Christiansen, Vingaard - Nordstrand

Publicerad 2013-08-22 kl 21:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons