Femte raka Europa League-förlusten för MFF - Union SG segrade med 2-0 i Malmö

Europa League

MALMÖ. Malmö FF är fortsatt utan poäng i Europa League.
I kväll var Royale Union Saint-Gilloise numret för stort och vann med 2-0 efter dubbla mål i den första halvleken.
-
 Det är ett mentalt test just nu att komma genom det här, säger Anders Christiansen.

I den nästa sista Europa League-matchen gjorde ett skadedrabbat Malmö FF fem ändringar sedan förlusten mot BK Häcken i söndags. Matej Chalus ersatte den avstängde Emmanuel Lomotey och även Mohamed Buya Turay, Oscar Lewicki, Ismael Diawara och Sören Rieks tog plats i startelvan. Gruppettan Union Saint-Gilloise inledde med Gustaf Nilsson på bänken och inledde med Loïc Lapoussin istället för Simon Adingra jämfört med elvan i 3-3-matchen mot SC Braga.

Det belgiska laget tog ledningen i den tionde minuten. Efter en kontring fick MFF inte undan bollen från straffområdet och lagkaptenen Teddy Teumas skott gick via en liten beröring på Lewicki i mål. Hemmalagets första målchans kom kort senare när Buya Turay vek in från vänster och sköt några decimeter över ribban.

Buya Turay hade också Malmös nästa avslut i den 25:e minuten, som gick rakt på målvakten Anthony Moris. Nästa målchans dröjde till den 42:a minuten när Dante Vanzeir tvingade Diawara till en kvalificerad räddning, innan Felix Beijmo slarvigt gav tillbaka bollen till Union och Lazare Amani kombinerade sig fram till ett friläge och dunkade in 2-0-målet.

MFF inledde den andra halvleken piggt och tryckte tillbaka Union-laget för första gången under en längre period. I den 54:e minuten kontrade dock gästerna sedan Patriot Sejdiu snubblat på bollen och Vanzeir fick öppen gata, men avslutade tätt utanför den bortre stolpen.

I minut 67 väggspelade den inbytte Nilsson med Lapoussin vars skott tvingade Diawara att rädda undan till hörna. Med kvarten kvar vek Sejdiu in från höger och avslutade från en hyfsad vinkel, men rakt på Moris. Union SG sjönk tillbaka och gav över bollinnehavet till MFF under andra halvlek. Men hemmalaget hade trots några fina intentioner svårt att komma till klara målchanser och såg en mängd skott blockeras av Union-försvaret.

Till slut, i den 86:e minuten, kom en riktigt bra möjlighet för Malmö sedan Moris kommit fel på ett inlägg. Den i halvtid inbytte Erdal Rakip sköt direkt på en studsande boll men avslutet fick högt över. I anfallet efteråt fick Unions Cameron Puertas en lika fin målchans, utan att träffa målet.

MFF förlorade matchen med 0-2 och är alltjämt sist i gruppen med noll poäng. Gruppspelet avslutas om vecka för Malmös del med en bortamatch mot trean SC Braga i Portugal.

- Vi ger bort två mål i dag igen, sedan blir det en tråkig andra halvlek. Det är en sådan period vi är i nu. Vi försöker allt vad vi kan men det är en blandning av brist på kvalitet och tro, säger Anders Christiansen till SVT.

Matchen innebär MFF:s femte raka förlust i Europa League-spelet.

- Det är ett mentalt test just nu att komma genom det här. Man säger alltid att det som inte har ihjäl en stärker en, det handlar om att bli starkare under den här perioden här och bättre rustade till nästa säsong, säger Christiansen i den mixade zonen.

Malmö FF: Diawara - Beijmo, Chalus, Hadzikadunic - Sejdiu, Larsson (72'), Christiansen(K), Lewicki (46'), Rieks (72') - Buya Turay, Kiese Thelin.
Byten: Rakip (46'), Knudsen, Peña (72')

Union SG: Moris - Kandouss, Burgess, Van Der Heyden - Nieuwkoop, Lynen, Teuma (K) (81'), Amani (46'), Lapoussin (69') - Boniface (46'), Vanzeir (88').

Byten: Nilsson, Puertas (46'), Adingra (69'), El Azzouzi (81'), Francois (88')

Gula kort: Vanzeir (13'), Sejdiu (38'), Buya Turay (47'), Puerats (62'), Van Der Heyden (76'), Peña (87'), Nilsson (89')