Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
15v

Forsberg missar Leipzigs Europa League-match

Foto: Bildbyrån.

Emil Forsberg har i höst haft ljumskproblem - men blev trots det i dag uttagen i Janne Anderssons nya landslagstrupp. 
Däremot meddelar Leipzig att han missar veckans Europa League-match.

RB Leipzigs svenske stjärna Emil Forsberg lämnade förra landslagssamlingen i förtid med anledning av ljumskproblem, men var sedan tillbaka i träning med klubben och gjorde två ligamatcher före han i helgen missade mötet med Hoffenheim i Bundesliga.

I dag meddelade Sveriges förbundskapten Janne Andersson att stjärnan är uttagen till Blågults kommande möten med Ryssland och Slovakien, då han förväntas vara tillgänglig för spel till mötena med Ryssland och Slovakien. 

- Han har gjort en undersökning och det såg vettigt ut. Man räknar med att han ska friskna till under veckan och att det sakta men säkert blir bättre och bättre. Det är den informationen vi har. Vi bedömer att han ska vara så pass bra att han är pigg till på måndag (när landslaget samlas), sen vet man aldrig när det gäller den här typen av problem, sa förbundskaptenen under presskonferensen i dag.

- Han var ju hemma och vände på förra samlingen. Då hade det blommat upp, nu är det inte riktigt på samma ställe, men det hade blommat upp rejält då vilket gjorde att han fick åka hem och rehabilitera. Det gjorde att han kunde börja träna en vecka senare och gå in i matchspel. Hade han varit med oss den veckan hade han kanske kunnat spela match, vilket jag inte tror att han hade kunnat, och då hade det väl blivit följdverkningar på det. Så vi känner att det var helt rätt att släppa hem honom. Nu känner vi att det är helt rätt att ta ut honom igen och hoppas att det ska ge med sig under veckan, fortsatte han. 

Nu meddelar även Leipzig att Forsberg inte följer med laget till torsdagens möte med Rosenborg i Norge i Europa League-gruppspelet. Detta med anledning av just ljumksproblem, skriver klubben på sitt Twitter-konto. 

Emil Forsberg och hans Leipzig ställs till helgen mot landsmannen Mikael Ishaks Nürnberg i Bundesliga. Forsberg är i höst noterad för ett mål och två assist på fem framträdanden i den tyska högstaligan. 

Publicerad 2018-10-03 kl 16:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons