Framspelare, straffmissare och utbytt i halvtid - när Milan besegrade Sparta Prag

Europa League

Milan besegrade Sparta Prag med 3-0 på San Siro under måndagskvällen.
Då assisterade Zlatan Ibrahimovic till 1-0-målet, missade straff och byttes ut i halvtid.
- Vår hemlighet är hårt jobb, säger Milan-tränaren Stefano Pioli till Uefas hemsida.

Förra veckan inledde Milan sitt Europa League-gruppspel när man besegrade Celtic med 3-1 borta på Celtic Park. Ikväll, spelade man sin första hemmamatch i gruppspelet när David Moberg-Karlsson och hans Sparta Prag gästade San Siro.

För Zlatan Ibrahimovic del, blev det spel från start. Medan för David Moberg-Karlsson, inleddes matchen på bänken.

Efter 25 minuter fick Milan utdelning. Brahim Diaz vann boll på mittplan innan han passade ut till Zlatan på högerkanten. Svensken höll i bollen innan han sedan hittade tillbaka till Diaz centralt i banan - som vände bort en försvarare och satte 1-0 till Milan.

I den 36:e minuten blev Milan sedan tilldelat en straff efter att Zlatan blivit neddragen i Sparta Prags straffområde. Då klev svensken fram själv för att ta hand om straffen - men sköt i ribban och ut.

I halvtid blev Zlatan Ibrahimovic utbytt och in kom istället den unge portugisen Rafael Leão - som bara behövede tolv minuter på sig för att utöka Milans ledning.

I den 57:e minuten blev Leão frispelad av landsmannen Diogo Dalot, som för dagen spelade vänsterback, och peta enkelt in 2-0.

Samme Dalot som spelade fram till 2-0-målet skulle sedan göra sitt första mål i Milan-tröjan när han satte slutresultatet 3-0 i den 66:e minuten, på passning från Ismael Bennacer.

Moberg-Karlsson blev inbytt för Ladislav Krejci i den 63:e minuten och fick 27 minuters spel på San Siro, dock utan utdelning.

Milan vann till slut matchen med 3-0 och toppar nu sin Europa League-grupp med sex poäng på två matcher. I nästa match möter man Lille, återigen hemma på San Siro. För Sparta Prag och David Moberg-Karlsson innebar kvällens förlust den andra på lika många matcher. Nu ligger man sist med noll poäng och minus sex i målskillnad inför nästa match mot Celtic nästa vecka.

Milan är i och med vinsten mot Sparta Prag fortfarande obesegrade i år. Hemligheten? Hårt jobb, menar Milan-tränaren Stefano Pioli.

- Vår hemlighet är hårt jobb. Grabbarna är alltid redo att träna hårt; de är en bra, enad grupp och allt blir lättare för mig eftersom alla alltid är redo att göra vad jag ber om, säger Stefano Pioli till Uefas hemsida och fortsätter:

- Jag tycker att att vi spelade en väldigt bra match ikväll. Det kanske ser lätt ut, men det finns inga lätta matcher i Europa, det lovar jag.

Milan: Tatarusanu - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Dalot - Tonali, Bennacer - Castillejo, Diaz, Krunic - Ibrahimovic.

Sparta Prag: Heca - Sacek, Celustka, Lischkla, Hanousek - Pavelka, Travnik, Vindheim - Dockal, Krejci - Julis.