Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Gerhardsson om kritiken: "Stämmer inte alls"

Foto: SCANPIX

Häcken fick bara 1-1 hemma mot irländska Cork. Irländarnas stjärna Sean Maguire kritiserade motståndet för brist på respekt och underskattning.
- Absolut inte. Vi ville för mycket, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen inför returen.

När irländska Cork City kom till Bravida Arena förra veckan för det första av två möten i Europa League-kvalets andra omgång blev det en oväntat tuff match för Häcken. Efter en en utvisning och straff emot sig i den andra halvleken fick Häcken nöja sig med 1-1 efter en sen John Owoeri-kvittering.

- Som matchen utvecklade sig så får vi vara nöjda med resultatet. Jag tyckte att vi presterade lite för dåligt i första halvlek och sen fick vi utvisningen där och straff som gjorde att vi hamnade i underläge. Så resultatet 1-1 känns bra och vi har stora förhoppningar om att kunna vända på det här, säger Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen inför returen.

Corks anfallsstjärna Sean Maguire, målskytt på straff i första mötet, skickade en känga till Häcken efter mötet på Bravida Arena. Den tidigare West Ham-spelaren menade att Hisingen-laget visade brist på respekt, att de inte trodde att Cork skulle vara så pass bra.

- Absolut inte. Det var snarare så att vi överarbetade situationer i vårt offensiva spel. Jag tycker inte att det stämmer alls. Utan vi överarbetade situationer och vi ville för mycket. Vi hade stor respekt inte bara för honom utan hela laget. Så det handlade inte något om det, säger Peter Gerhardsson.

Häcken var varnat redan på förhand om Sean Maguire. Men anfallaren skapade stor oreda ändå.

- Det var två spelare som vi pratade speciellt om och det var han och Bolger (Greg, mittfältare) så vi vet att vi måste ta hand om dem på ett lite bättre sätt än vad vi gjorde hemma.

Vad talar för att ni ska ta er vidare till nästa runda?
- Det som talar för oss är väl att vår prestation inte var bra senast. Det finns möjligheter naturligtvis att förbättra den. Och det tycker jag att vi gjorde redan i andra halvlek men med Babas utvisning så ger vi inte oss själva chansen att fullfölja med elva man och ta ett bättre resultat med oss. Jag tror att vi kommer att kunna prestera bättre här, säger Gerhardssson till Fotbollskanalen.

Publicerad 2016-07-21 kl 06:30
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER