Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glödhet retur väntar i Istanbul: ”En match i helvetet"

Europa League

ÖSTERSUND. Plats för drygt 50 000 åskådare.
Och några av de mest fanatiska fansen världen.
- Vi har en match I helvetet kvar, konstaterar Brwa Nouri.

Foto: Bildbyrån

Istanbul-klubben Galatasaray fick inte spelet att stämma alls i mötet med Östersund. Det turkiska storlaget var uddlöst framåt och skapade inte mycket av värde under 90 minuters spel på Jämtkraft Arena.

Matchen spelades i regn, blåst och kyla inför drygt 5000 personer i Östersund. Returen den 20 juli däremot, det blir något annat.

Galatasaray spelar numera, efter att Ali Sami Yen-stadion rivits, sina hemmamatcher på Türk Telekom Arena. Stadion tar drygt 50 000 åskådare och hemmapubliken brukar på karaktäristiskt vis välkomna sina motståndare med budskapet ”Welcome to Hell”.

Östersund är helt på det klara vad som väntar i Istanbul.

ANNONS

- Vi har i tre fyra år, sedan jag kom till den här klubben, jobbat får den här typen av tillställning. Vi har jobbat för att vara redo för just det här. Vi klarar av det provet vi får i dag på ett mycket bra sätt. Men vi har en match i helvetet kvar, säger Brwa Nouri till Fotbollskanalen.

Jamie Hopcutt är inne på samma sak:

- Det kommer att bli dubbelt så svårt, de är verkligen bra på hemmaplan, de har mycket fans och det kommer att bli en ogästvänlig omgivning men vi är redo för utmaningen och förhoppningsvis går det bra för oss.

Ordföranden Daniel Kindberg hoppas på att Östersund kan göra som Sverige gjorde under VM-kvalet 2001. Då klev Henrik Larsson och Andreas Andersson fram och sköt Sverige till VM i Japan/Sydkorea året därpå. Vändningen kom till på just Galatasarays tidigare hemmaarena Ali Sami Yen-stadion.

ANNONS

- Vi vet att vi är bra och nu ska vi förbereda oss. Det har skett andra under i Istanbul förr om åren och nu ska vi bli riktigt jävla bra. Då blir det åka av.

Publicerad 2017-07-14 kl 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto