Europa League

Viktor Gyökeres har blivit målskytt igen.
Svensken satte ett reduceringsmål i Sportings 1-2-förlust mot Atalanta.

Viktor Gyökeres målsuccé i Sporting Lissabon fortsätter.

Efter att svensken noterats för två mål och en assist i senaste ligamatchen mot Faraense i lördags skrev han åter in sig i målprotokollet när Sporting tog emot Atalanta under torsdagskvällen.

Efter att Atalanta gjort 1-0 genom Giorgio Scalvini i den 33:e minuten och 2-0 genom Marco Ruggeri i den 43:e minuten reducerade Gyökeres sent i den andra halvleken. Sporting tilldelades en straff i den 76:e minuten och den förvaltade svensken säkert. Tätt intill stolpen placerades avslutet till 1-2.

Lagkamraten Giny var nära att även få in en kvittering minuten senare men avslutet gick i stolpen, på Atalanta-målvakten Juan Mussos rygg och sedan ut över kortlinjen till hörna.

Blev inte heller något kvitteringsmål för hemmalaget. Atalanta vann matchen med 2-1 och toppar således gruppen med sex poäng av sex möjliga efter två omgångar. Sporting placerar sig på andra plats med tre poäng på två omgångar.

Målet var Gyökeres sjunde på åtta matcher för Sporting sedan flytten till den portugisiska huvudstaden i somras.

Sporting: Adan - Diomande, Inacio, Matheus Reis - Fresneda, Hjulmand, Morita, Santos - Paulinho, Gyökeres, Goncalves.

Atalanta: Musso - Scalvini, Djimsiti, Kolasinac - Zappacosta, de Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners - De Ketelaere, Lookman.

Publicerad 2023-10-05 kl 20:45