Gyökeres sköt Sporting vidare i Europa League

Europa League

Viktor Gyökeres slog till med sitt 29:e mål för säsongen när Sporting gick vidare till åttondelsfinal i Europa League. Matchen slutade 1-1 i Lissabon.

På torsdagskvällen tog Sporting Lissabon emot Young boys på Estadio Jose Alvalade. Det första mötet, som spelades för en vecka sedan, vann Sporting med 3-1 efter bland annat ett mål av Viktor Gyökeres.

När Sporting presenterade elvan stod det klart att just Gyökeres startar matchen på topp för Lissabon-laget. Noah Persson stod utanför startelvan i Young Boys.

Gyökeres gjorde tidigt avtryck i matchen. Redan efter 13 minuter dribblade han förbi en Young Boys-spelare - och fullständigt dunkade in ledningsmålet för Sporting högt upp i målvaktens vänstra hörn - med fel fot.

- Allt går för svensken, skrev A Bola-journalisten Joao Castro.

Detta var hans 29:e mål för säsongen, och  kombinerat med sina elva assist hans 40:e poäng totalt. Därmed blev Gyökeres poängbäst i världen igen, med ett poäng ner till Kylian Mbappé och Luuk de Jong.

Gyökeres var i slutet av halvleken inblandad igen. Han sprang sig fri på högerkanten och levererade en läcker pass till Marcus Edwards som hade öppet mål. Men han fick bollen på hälen och brände läget.

Trots det stekheta läget i slutminuterna var ställningen 1-0 till Sporting när domaren blåste av för halvtidsvila.

Efter tio minuter i den andra halvlägen fick Viktor Gyökeres ett guldläge att uttöka sin målskörd. Sporting tilldömdes en straff, och svensken stegade fram. Men målvakten gick rätt och räddade skottet, därmed uteblev Gyökeres 30:e mål för säsongen.

I den 60:e minuten fick en annan svensk chansen. Mjällbysonen Noah Persson byttes in - hans första framträdande i Europa League denna säsongen.

Noah Persson kom in i matchen direkt. I matchminut 66 slog han ett perfekt inlägg - som en Males nickade in. Men målet blev bortdömt för offside, en ganska solklar sådan.

Gyökeres fick sedan två lägen inom loppet av några minuter. Först var en fin passning påväg att nå svensken som stod helt fri, men en Young Boys-tå stod ivägen. Sedan älgade han sig till ett friläge - som Von Ballmoos räddade.

Bara minuten senare tilldömdes Young Boys en straff efter att Edwards fick bollen på handen i straffområdet. Ganvoula tände ett litet hopp för Young Boys när han la in bollen snyggt i målvaktens vänstra hörn.

Men mer än så blev det inte. Young Boys kvittering blev matchens sista mål - och Sporting gick därmmed vidare till åttondelsfinal.

Sporting: Adan - Quaresma, Diomande, Goncalo Inacio - Esgaio, Hjulmand, Braganca, Reis - Edwards, Gyökeres, Trinaco.

Young Boys: Von Ballmoos - Hadjam, Amenda, Lustenberger, Janko - Niasse, Lauper, Males - Elia, Itten, Monteiro.