Momodou Sonko gjorde Häcklens första mål i Europa League.
Trots det blev det en klar förlust borta mot Molde.

0:32

Avbryt
Försök igen

Hemma i allsvenskan pågår guldstriden för fullt för BK Häcken. I Europa League har det däremot gått desto tyngre för laget från Hisingen som inlett gruppspelet med två raka förluster och än så länge inte gjort något mål i Europa.

När laget under torsdagskvällen gästade Molde så saknades trion Tobias Sana, Ali Youssef och Jacob Barrett på grund av skadekänningar. Däremot fanns 17-årige Isak Brusberg, som i veckan skrev på sitt första a-lagskontrakt med klubben med i Häckens trupp.  Han byttes också in i slutskedet av matchen.

Noterbart från mötet med Norrköping i allsvenskan senast var att backbjässen Even Hovland åter fanns med i Häckens startelva.

I Molde startade den förre MFF-profilen Magnus Wolff Eikrem med kaptensbindeln på armen.

Molde rivstartade matchen och skapade oreda i Häckenförsvaret direkt. Och redan efter fem minuter tog laget ledningen då Gulbrandsen lämnades ren i straffområdet och satte 1-0 för hemmalaget.

Efter 20 minuter fick Häcken jubla då succéspelaren Momodou Sonko drev in i banan och satte 1-1 via stolpen. Målet var Häckens första mål i Europa League.

Men glädjen blev kortvarig.

Molde slog till med två mål inom loppet av tre minuter och hade då åter kopplat greppet om matchen.

Sonko var därefter nära att göra sitt andra för matchen men skottet träffade stolpen, och det skulle bli värre för Häcken. Strax före paus tvingades Simon Gustafson lämna banan efter att ha fastnat med foten i plastmattan. Han ersattes av Amane Romeo.

Häcken såg ut att få luft under vingarna då Edward Chilufya satte bollen i nät från nära håll i början av andra halvlek men målet vinkades av för offside. Istället var det Molde som ökade på sin ledning då Magnus Wolf Eikrem satte en frispark ur snäv vinkel direkt i mål, fullträffen var hans andra för kvällen.

Matchen slutade hela 5-1 efter ett nickmål på tilläggstid.

Häckentränaren Per Mathias Högmo var besviken efter matchen.

- Fotboll handlar om att skapa målchanser och göra mål. Det första var ganska jämt idag men när det kommer till det andra var Molde bättre än oss, säger han i TV6