Häcken vidare i EL-kvalet trots förlust - ställs nu mot Emil Forsbergs Leipzig

Storsegern på bortaplan räckte för att Häcken skulle ta sig vidare till andra omgången i Europa League-kvalet.
Nu väntar det tyska topplaget RB Leipzig i nästa kvalomgång.
- Vi får ta det härifrån och scouta det vi kan, säger tränare Andreas Alm till Häckens hemsida efter matchen.

Häcken hade med sig en komfortabel 3-0-seger från det första mötet när man i kväll spelade returmötet med lettiska Liepeja i den första rundan av Europa League-kvalet.

Letterna skakade dock liv i dubbelmötet när man tog ledningen tio minuter in i den första halvleken på Bravida Arena genom Sadu Gueye.

Strax innan halvtidsvilan kunde Häcken dock kvittera till 1-1 genom Nasiru Mohammed, ett mål som gjorde att Liepeja behövde göra tre till för att gå vidare.

Liepeja fick in ett mål till med fem minuter kvar att spela till 2-1 genom Girts Karlsons. Det räckte till seger i matchen, men inte för att ta sig vidare till nästa omgång.

- Det är skönt att vara vidare. Vi ska vara cyniska och inte vara Häcken som spelar med klackspark och går vidare med 5–0, utan det räcker att vara vidare, säger tränare Andreas Alm till Häckens hemsida efter matchen.

Resultatet gör att Häcken går vidare till den andra omgången i Europa League-kvalet. Där väntar tyska RB Leipzig, där landslagsstjärnan Emil Forsberg spelar till vardags. Det första mötet spelas på torsdag om en vecka i Leipzig med returmöte på Hisingen veckan efter.

- Det blir lite annat motstånd jämfört med nu och de är lite svåra att scouta då de har ny tränare och säsongen inte riktigt är igång. Vi får ta det härifrån och scouta det vi kan, säger Andreas Alm.

Innan det första Leipzig-mötet ska Häcken dock åka till Stockholm och möta Djurgården på Tele2 Arena i allsvenskan, en match som spelas på söndag.

Häcken: Abrahamsson - Andersson, Wahlström, Hammar, Lindgren - Berggren, Friberg, Angelin - Mohammed, Kamara, Lundberg.

Liepaja: Beglaryan - Keita, Ivanovs, Gueye, Jurkovskis - Hmizs, Tobers, Strumia - Kamess, Karlsons, Kigurs.