POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Hans Backe tillbaka som fotbollsexpert i TV4

Den välmeriterade fotbollstränaren Hans ”Hasse” Backe är tillbaka som expert i TV4-Gruppen. Backe kommer bland annat att ha en viktig roll i sändningarna från fotbolls-VM i Sydafrika 2010 och i TV4 Sports sändningar från UEFA Europa League. Dessutom kommer han kontinuerligt att vara expert i Canal + Supersöndag under kommande säsong.

Hans Backe har meriter som få andra svenska tränare. Förutom att han har tränat Öster och alla de tre största Stockholmsklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby så har han även erfarenheter från tränarjobb i Danmark, Norge, Österrike och Grekland.

De senaste åren har Backe varit assisterande tränare till Sven-Göran Eriksson i Premier League-klubben Manchester City och Mexikos landslag.

Hans Backe har tidigare jobbat som expert för TV4 under bland annat EM 2004 och VM 2006.
- Det känns väldigt kul att vara tillbaka hos TV4. I huvudsak kommer jag att jobba med nya UEFA Europa League i TV4 Sport på torsdagskvällarna och även med Supersöndag i Canal +. Kronan på verket blir förstås TV4:s sändningar från VM i Sydafrika nästa sommar. Det är ett oerhört inspirerande år som väntar, säger Hans Backe.

Förutom VM i Sydafrika, UEFA Europa League och i Canal + Supersöndag så kommer fotbollsintresserade att kunna se och höra Hans Backe i ett antal Tipslördag-sändningar och i Sveriges VM-kvalmatch mot Malta den 9 september, i TV4.
- Med en kombination av tränarerfarenhet, analytisk förmåga och pondus är Backe unik i Sverige. Det är helt underbart att han är tillbaka, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef TV4-Gruppen.

Gruppspelet i UEFA Europa League startar den 17 september och turneringen avslutas i Hamburg med finalmatch den 12 maj. Fotbolls-VM 2010 spelas i Sydafrika från den 11 juni till den 11 juli.

fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-07-08 kl 09:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå