Helsingborg håller drömmen vid liv - knapp förlust mot Standard.

Standard Liege-Helsingborgs IF
20.15
1-0
1-0 Mohamed Tchite 60'

I sista stund har HIF skrivit upp målvakten i startelvan. Helsingborg ser alltså ut att spela med sedvanlige förstemålvakten i kvällens viktiga Europa League-match.

I 40:e minuten fick Standard en ovanligt billlig straff. Turkiske domaren Mustafa Emre Eyisoy gick på filmningen. Tidigare sjuklingen Pär Hanson skipade rättvisa med att enkelt limma Mbayes straff.

i 60 minuten tar Mohamed Tchite vara på en tilltrasslad situation i HIF försvaret och sätter 1-0 till Standard Liege.

Helsingborg fick ett par ströchanser att kvittera men satte aldrig Sinan Bolat i Stadarndmålet för större prov.

Helsingborgs förstemålvakt Pär Hansson var tidigare under dagen magsjuk och såg ut att missa Helsingborgs viktiga Europa League-Playoff mot belgiska Standard Liege.

– Han har spytt och mår dåligt och kan naturligtvis inte spela matchen, sade Reine Almqvist i HIF till HD.se.

Standard Liege: Sinan Bolat – Reginal Goreux, Karim Belhocine, Felipe, Franck Berrier, Christian Benteke, Mohamed Tchite, Sebastien Pocognoli, Kanu, Pape Camara, Leye Mbaye.

Avbytare: Anthony Moris, Daniel Opare, Aloys Nong, Leroy Labyll, Michy Batshuayi, Bia Mujangi, Henri Eninful

Helsingborg: Pär Hansson – May Mahlangu, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Erik Sundin, Erik Edman, Marcus Holgersson, Joseph Baffo, Rasmus Jönsson, Christoffer Andersson, Peter Larsson

Avbytare: Daniel Andersson, Hannu Patronen, Alvaro Santos, Jörgen Skjelvik, Erik Wahlstedt, Sebastian Carlsen, Simon Thern

Publicerad 2011-08-18 kl 22:06