Helt jämnt i första mötet - efter Lukakus kvittering

Europa League

Feyenoord satt i förarsätet - men Lukaku kvitterade.
Matchen mellan Feyenoord och Roma slutade 1-1.

På torsdagskvällen tog Feyenoord emot Roma på Feyenoord Stadium De Kuip i den första av två play off-matcher till Europa Leagues slutspel.

Den första halvleken var jämn och spelet gick fram och tillbaka. Men Feyenoord hade matchens hittills hetaste chans i minut 20. Igor Paixao dribblade till sig ett fint läge - men avslutet gick precis utanför.

Det fortsatte vara jämnt genom den första halvleken, men det var Feyenoord som höll i taktpinnen med flest lägen. På tilläggstid kom ledningsmålet för hemmalaget. Planens yngsta spelare Igor Paixao höll sig framme och nickade in 1-0 i den första tilläggsminuten, framspelad av Hartman.

I andra halvlek började Romas jakt. De pressade högt och kom till flera halvchanser - och i minut 67 höll sig Lukaku framme och nickade in kvitteringsmålet på klassiskt Lukaku-manér. Detta var belgarens sextonde mål för säsongen och femte i Europa League.

Lukakus målgest blev omdiskuterad. Istället för hans sedvanliga militärsalut och finger på läpparna formade han handen som en pistol och riktade den mot sitt eget huvud. Detta samtidigt som han höll handen för sin mun. Detta var en referens till konflikterna och det försämrade säkerhetsläget i Demokratiska republiken Kongo, där han har sina familjerötter.

Båda lagen hade lägen de sista 20 minuterna - men målen uteblev. Efter sju tilläggsminuter blåste domaren av och matchen slutade lika. Mötet är alltså helt jämnt inför returmatchen i Rom, som spelas på torsdag nästa vecka.

Feyenoord: Wellenreuther - Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Hartman - Stengs, Zerrouki, Wieffer - Minteh, Ueda, Paixao.

Roma: Svillar - Spinazzola, Mancini, Llorente, Karsdorp - Pellegrini, Paredes, Bove - Zalewski, Lukaku, Dybala.