Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Höga förväntingar på Ålborg: "Vi kan slå City"

Magnus Pehrsson har gjort succé som tränare i danska Ålborg. Nästa uppgift: Uefacupens åttondelsfinal mot Manchester City.
-Visst har vi en chans efter att vi slog ut Deportivo, säger 32-åringen - som dock tar uppståndelsen med ro.

Magnus Pehrsson bytte Gais mot danska mästarlaget Ålborg - och fotbollsallsvenskans försäsong mot Uefacupspel. Bytet blev en succé direkt.

I sina första tävlingsmatcher som Ålborgs tränare svarade hans mannar för en storskräll när spanska Deportivo La Coruna slogs ut i Uefacupens sextondelsfinal efter två starka insatser.

3-0 på hemmaplan i slutet av februari följdes upp med 3-1 på bortaplan, men Pehrsson själv tonar ner uppståndelsen inför torsdagens första åttondelsfinal - borta mot Premier league-laget Manchester City.
-Naturligtvis var det stort och det var en enorm insats att vi klarade av det, men det är inget jag går och tänker på, säger han till TT.
-Jag tror det är viktigt att man inte fladdrar i väg och jag är väldigt uppgiftsfokuserad. Då spelar det egentligen ingen roll om det handlar om Sirius i division I, som för ett par år sedan, Gais i allsvenskan eller Uefacupen.

Förväntningarna i Danmark är dock stora på Ålborg efter insatsen mot La Coruna, där för övrigt svenske Andreas Johansson - en gång lagkamrat med Pehrsson i Djurgården - svarade för ett av Ålborgmålen i returmatchen.
-Andreas storhet ligger i att han blir bättre och bättre ju större och viktigare matchen är, säger Pehrsson om mittfältaren.
-Alla tror nog att vi har en chans nu efter det som vi bevisat. Självklart är Manchester City favoriter på torsdag, men jag tror absolut att vi kan ge dem en match.

Hans recept för seger: Den defensiva strukturen och spelomställningarna. Sedan Pehrsson kom till Ålborg för drygt två månader sedan har han jobbat hårt med försvarsspelet för att, som han själv säger, få "ordning och reda".
-Jag har väl en tro att City kommer att sätta högsta fart direkt, de har ju mycket löpvilja i det laget, säger han.
-Det kanske låter klyschigt men det krävs hårt arbete för att stoppa dem. Men självklart handlar det inte bara om defensiv taktik för att vinna.

Förvånade över framgångarna i Ålborg är Pehrsson inte - trots drömöppningen.
-Det är klart att jag inte hade förväntat mig att vi skulle slå ut Deportivo, särskilt inte på det viset - med stil. Men jag visste att jag har kommit till ett starkt lag, med många klasspelare.

TT

Publicerad 2009-03-11 kl 13:55
Annons
Annons
Annons