Ingelsten tog Kalmar till Uefacupen

Europa League

Kalmar leder allsvenskan, är i cupfinal och nu i Uefacupen efter 4-0 hemma mot Gent och 5-2 sammanlagt. Och Patrik Ingelsten snart i en klubb utanför allsvenskan?

Allsvenska skytteligaledaren Patrik Ingelsten gjorde ett äkta hattrick när Kalmar blev klart för uefacupen. Han visade ett magiskt löpsteg när han sprang ifrån Gents backlinje och rullade in både 2-0 efter 54 minuter och 3-0 efter 87 minuter.

På övertid lyfte han in 4-0 - också det på ett friläge.

Innan 3-0-målet var Kalmar tillbakapressat. Efter 71 minuter nickade Gents Foley i den allra innersta insidan av stolpen och in armarna på vikarierande målvakten Zlatan Azinovic. Två minuter senare nickade Marcus Lindberg bort från egen mållinje.

Innan dess hade Kalmar dock kontroll och laget fick en drömstart då 1-0 kom redan tre minuter efter ett självmål efter ett långt inkast.

Lasse Johansson prickade dessutom ribban med en vackert skruvad frispark efter 30 minuters spel.

Zlatan Azinovic gjorde en bra räddning på ett volleyskott från Foley efter sju minuter.

Publicerad 2008-08-28 kl 20:58