Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ingen oro för målskyttet i AIK: "Skapat otroligt mycket målchanser"

Allsvenskan

Stora frågetecken har funnits kring AIK:s anfallsspel.
Men med fem mål de två senaste allsvenska matcherna börjar frågorna rätas ut, Stefan Ishizaki menar att han inte varit orolig.
- Så länge man skapar målchanser så förr eller senare kommer bollarna att rulla in, säger Ishizaki inför returmötet med Klaksvik.

Foto: Bildbyrån

AIK inledde Europa League-kvalet med en liten missräkning på Färöarna. Klaksvik klarade av att hålla 0-0 på hemmaplan.

- Det var en tuff match för våran del. Vi mötte ett lågt lag som var inställt på mycket kontringsspel. Och vi hade inte riktigt verktygen för att luckra upp dem tillräckligt bra. Så en tuff match på ett halvbesvärligt underlag. Så att få spela här på hemmaplan och på gräs kommer att gynna oss, säger Stefan Ishizaki på presskonferensen efter matchen.

Nollat på Färöarna, och AIK:s anfallsspel har varit i fokus under säsongen. Men med fem mål på de två senaste matcherna ser det ut att ha lossnat lite för laget, Stefan Ishizaki menar att han inte har varit orolig.

ANNONS

- Man kan dela upp första halvan av säsongen i två delar. Första fem matcherna där vi inte skapade så mycket målchanser, och då fanns det såklart att en oro att anfallsspelet knackade lite. Men jag tycker att under de senaste sju-åtta så har vi ändå skapat otroligt mycket målchanser. Det är väl bara det här lilla sista att de inte har suttit. Men från match fem eller någonting sånt har jag inte varit så orolig. Utan vi har kommit till mycket målchanser, vi har bara inte satt dit dem. Så länge man skapar målchanser så förr eller senare kommer bollarna att rulla in. Hade det fortsatt som det gjorde första matcherna hade man kanske varit orolig, nu är det inte riktigt så, säger Ishizaki.

Publicerad 2017-07-06 kl 06:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto