Isaksson räddade PSV

Europa League

I en ganska sömnig match vann till slut PSV Eindhoven med 1-0 över FC Köpenhamn i Europa league. Och trots att Johan Wiland räddade en straff gick Andreas Isaksson segrande ur den svenska målvaktsduellen.

Tre chanser på mål i första halvlek säger en del om matchen. Lagen var jämnbra med lika dåligt tempo. Den enda riktigt farliga målchansen var den straff som svenske FCK-mittbacken Mikael Antonsson bjöd PSV på. Med halvtimmen spelad tappade Antonsson bollen utanför straffområdet och i sin iver att rädda situationen fällde han Jonathan Reis.
Johan Wiland räddade dock Reis straff men fick inte bli hjälte för Köpenhamn. I 72:a minuten kom målet, som Wiland var chanslös på. Balasz Dzsuszdak slog ett inlägg från vänster och Reis klippte till direkt på volley rakt upp i nättaket.

Köpenhamn hade ett par chanser på kvittering men Isaksson gjorde en bra match och stod bland annat för en snygg benparad när Cesar Santin försökte på tilläggstid.

En annan svensk målvakt, Eddie Gustafsson i Salzburg, fick också hålla nollan. Han hade målramen på sin sida när Hristo Yovov träffade stolpen i första halvlek. Gustafsson höll nollan när Salzburg vann med 1-0 och har vunnit samtliga tre matcher i gruppen.

AEK Aten förlorade mot vitryska Bate Borisov på bortaplan med 1-2 och Daniel Majstorovic blev utvisad i 53:e minuten efter sitt andra gula kort. Segermålet kom efter att den svenske landslagsbacken lämnat planen.

Markus Rosenberg byttes in i 59:e minuten och blev varnad för Bremen, som spelade oavgjort, 2-2 mot Austria Wien.

Benfica och Sjaktar Donetsk stod för målkalas; efter två mål av Saviola och två av Oscar Cardozo vann Benfica med 5-0 över Everton och Donetsk gjorde fyra mål på Toulouse.
Förre Hammarbyspelaren Sebastian Eguren kvitterade, 1-1, genom nick för Villarreal borta mot Lazio men Lazio vann med 2-1.