Johanssons första start efter skadan - Rennes föll i Europa League

Ligue 1

Jakob Johansson gjorde i kväll första starten efter sin skada.
Då föll Rennes mot Dynamo Kiev med 2-1 i Europa League.

Jakob Johansson gjorde i början av oktober sitt första inhopp efter den allvarliga skada från play off-mötet med Italien på San Siro, som kostade honom en plats i Sveriges trupp till VM i Ryssland. Då fick han 13 minuter mot Astana i Europa League och därefter ytterligare två korta inhopp mot Monaco och Saint-Etienne i Ligue 1.

I kväll fick han göra sin första start efter skadan och första start i nya klubben Rennes, den här kvällen mot Dynamo Kiev hemma i gruppspelet i Europa League. Det blev en tuff och svängig match för svensken.

Dynamo Kiev tog redan i den 21:e minuten ledningen i matchen, medan Rennes kvitterade strax före halvtid genom Clement Grenier till 1-1. I andra halvlek drog Volodymyr Shepelev på sig ett rött kort i den 86:e minuten och Rennes såg ut att få en möjlighet till en sista anstormning framåt för tre poäng, men den pressen avtog i stället direkt.

Fyra minuter efter utvisningen, så tog Kiev åter ledningen i matchen och vann till slut med 2-1. Johansson blev utbytt på övertid och fick följa de sista minuterna från bänken.

Rennes är därmed kvar på tre poäng efter tre spelade matcher i Europa League. Johansson och hans manskap har nu två poäng upp till just Dynamo Kiev på andraplats och Astana på förstaplats i gruppen i turneringen.