TV: Pogba hjälte på Friends Arena - United vann Europa League

SOLNA. Zlatan Ibrahimovics Manchester United är mästare i Europa League. Finalen på Friends Arena vanns med 2-0 efter att Paul Pogbas tidiga mål fällt avgörandet.

Säsongens Europa Leauge-mästare korades inför ett fullsatt Friends Arena i Stockholm. Storfavoriterna Manchester United höll för trycket och får en plats till Champions League-kvalet nästa säsong.

Paul Pogba satte tonen tidigt med ett vasst skottförsök på halvvolley. Och det var också fransmannen som skulle spräcka nollan på Friends Arena. I den 18:e minuten drog Pogba till med vänsterfoten en meter utanför straffområdet och olyckligt för Ajax styrde bollen på Davinson Sánchez och i en båge över målvakten Andre Odana. United-mittfältaren pekade med ett finger mot skyn som en hyllning till sin nyligen bortgångne far.

Ajax hade ett spelmässigt övertag i den första halvleken men saknade den riktiga spetsen den sista tredjedelen. United gick till pausvila med en 1-0-ledning.

Efter bara två minuter av den andra halvleken kom en riktig kalldusch för Ajax. Chris Smalling nickade ner en hörna mot mål och Henrikh Mkhitaryan sträckte fram långa foten och petade in 2-0.

Efter den tunga inledningen vägde holländarna för lätt. De heta chanserna saknades och United kunde kontrollera matchen in i mål.

Manchester United vann Europa League-finalen på Friends Arena med 2-0. Knäskadade Zlatan Ibrahimovic följde matchen från sidlinjen, men när matchen var slut kastade svensken kryckorna och var med när United hyllades framför fansen.

Kaptenen Wayne Rooney fick lyfta Europa League-pokalen.

Efter slutsignalen hedrade Paul Pogba både sin nyligen avlidne pappa och offren i veckans terrorattack i Manchester.

- Titeln är för honom och för folket i Manchester, säger han till Kanal 9.

Se sporten med Uniteds båda mål i spelaren ovan.

Ajax startelva: Onana - Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedewald - Klaasen, Schöne, Ziyech - Traore, Dolberg, Younes.

Manchester Uniteds startelva: Romero - Valencia, Smalling, Blind, Darmian - Herrera - Mata, Fellaini, Pogba, Mchitarjan - Rashford.