Kanonläge för Atlético att nå final - efter Griezmanns sena kvittering

Arsenal fick spela nästan hela semifinalen mot Atlético med en man mer.
Trots det blev det "bara" 1-1 efter Antoine Griezmanns sena kvittering.
- Vi kommer ut med en bitter eftersmak, säger Arsene Wenger till Uefa.

Atlético Madrid har ett fint utgångsläge inför returen i Europa League-semifinalen mot Arsenal. I mötet på Emirates Stadium fixade spanjorerna 1-1 efter en sen kvittering.

Matchen började dock tungt för Atlético. Sime Vrsaljko drog på sig två gula kort och fick lämna planen redan efter tio minuter. Efter stora protester skickades också tränaren Diego Simeone upp på läktaren.

Trots en man mindre stod Atlético upp bra. Båda lagen skapade chanser i den första halvleken, men 0-0 stod sig in i paus.

En kvart in i den andra halvleken spräcktes målnollan. Antoine Griezmann tappade boll strax utanför straffområdet och Jack Wilshere slog ett fint inlägg som nickades i mål av Alexandre Lacazette.

Arsenal tryckte på för ytterligare mål, men utan att lyckas. Istället skulle kvitteringen komma i den 82:a minuten. Antoine Griezmann tog emot en långboll, fick med sig bollen förbi Laurent Koscielny och efter att avslutet räddats av David Ospina satte fransmannen dit returen.

Ett ytterst viktigt mål för Atlético som gav 1-1 och ger ett betydligt vassare utgångsläge inför returen om en vecka.

- Starten var lite galen och det hände mycket, men vi är i en bra position inför returen på hemmaplan och vi vill att publiken ska vara bakom oss och ge allt så att vi kan försöka ta oss hela vägen till finalen, säger Griezmann enligt Uefa.

Arsenal-managern Arsene Wenger var besviken efter matchen.

- Vi kommer ut med en bitter eftersmak. Vi hade chanser att vara i finalen i kväll men vi var inte tillräckligt kliniska och tyvärr gav vi bort ett mål.