Eintracht Frankfurt Europa League-mästare - Ramsey syndabock i straffrysare

Europa League

Eintracht Frankfurt vann Europa League efter en straffrysare.
Rafael Borré avgjorde för Frankfurt - medan Aaron Ramsey blev syndabock för Rangers.
- Jag kan inte tro att det är sant, säger målvakten Kevin Trapp i Viaplays sändning.

Eintracht Frankfurt och Rangers gjorde under onsdagskvällen upp på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán i Sevilla i Europa League-finalen. På läktaren var det rejält tryck från start, men på planen dröjde det innan det rasslade till i något av målen.

Efter en mållös första halvlek tog Rangers ledningen tidigt i andra halvan av matchen. Anfallaren Joel Aribo kom i den 57:e minuten fri framför mål efter att mittbacken Tuta snubblat, och var sedan kylig till 1-0. Sedan tryckte Frankfurt på för ett kvitteringsmål.

Serben Filip Kostic satte i den 69:e minuten in ett inspel i straffområdet, och fick sedan se Rafael Borré utjämna till 1-1 i finalen. Fler mål än så blev det inte under ordinarie tid, och därmed gick matchen till förlängning i Sevilla.

Under förlängningen var det öppet spel med chanser åt båda håll, men närmast var ändå Ryan Kent i den 118:e minuten, då han fick mer eller mindre öppet mål från nära håll, men fick se Kevin Trapp stå för en fin räddning, vilket resulterade i att det blev straffar.

Väl i straffläggningen var det bara en spelare som missade sin straff - förre Arsenal-mittfältaren Aaron Ramsey. Det gjorde att Borré sedan kunde sätta den tyska klubbens femte straff, vilket innebar att laget vann Europa League.

- Jag kan inte tro att det är sant. Vi är mästare, säger målvakten Kevin Trapp i Viaplays sändning.

- Det går inte att sätta ord på något i dag. Det blir för mycket, säger norrmannen Jens Petter Hauge i sändningen.

Mästare efter straffdrama, alltså. Frankfurt-dansken Jesper Lindstrøm berättar om nervositeten när allt skulle avgöras.

- Jag såg inget av straffläggningen eftersom jag höll på att svimma 20 gånger längs vägen. Det var så nerkittlande och fullständigt vansinnigt, säger han till TV2.

I Rangers-lägret råder det samtidigt stor besvikelse.

- Det är svårt att ta en förlust på straffar, säger Rangers-mittfältaren John Lundstram till BT Sport och fortsätter:

- Jag tycker att vi kunde presterat bättre. Det är hjärtskärande. Vi kunde vunnit, men det var en otrolig räddning (på Ryan Kents avslut under förlängningen). Vad kan vi göra? Jag är förkrossad.

Eintracht Frankfurt säkrade klubbens första Europa League-titel och andra stora europeiska titel i klubbens historia. Senast Frankfurt vann något i Europa var Uefa-cupen 1979-1980.

I och med onsdagskvällens Europa League-titel får Eintracht Frankfurt även spela i Champions Leagues gruppspel nästa säsong.