Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Kennedy skadad - missar Uefacupmatch: "Hoppas vara tillbaka till returen"

Kennedy Bakircioglü var med och sköt Ajax vidare i Uefacupen med en kanonskott mot Fiorentina. Men han missar första mötet med Marseille.
- Jag sköt ett skott på träningen och kände hur det sträckte i ljumsken, säger han till fotbollskanalen.se.

Det såg länge ut som om att Kennedy bakircioglü var rejält fastfrusen i Ajax frysbox och att han var på väg från klubben. Men på senare tid har managern Van Basten tagit ut honom i laget.

Och i Uefacupmatchen mot Fiorentina slog Bakircioglü till med ett riktigt kanonskott som hjälpte Ajax vidare i Uefacupen där man på torsdagskvällen möter Marseille. Själv missar han dock det första mötet som spelas i Marseille.
- Jag sköt ett skott på träningen och kände hur det sträckte i ljumsken. Jag tar en dag i taget. Men jag är på bättringsvägen, säger han.

Han tror att Ajax har goda chanser mot Marseille, även om de emallanåt har hackat i ligaspelet.
- Vi besegrade Fiorentina på bortaplan och vet att vi kan. Tyvärr har vi lite skador. Exempelvis är jag borta och Gabri är borta, säger Bakircioglü.
- Men i förra omgången bortaslog Twente Marseille med 1-0 så vi vet att vi har bra chans. Vi måste ge allt, fortsätter han.

Bakircioglü tycker att Ajax har gott om kvalitet i laget.
- Vi har många bra spelare att hålla ett öga på. Exempelvis Luis Suarez, Sulejmani såklart, Oleguer har varit bra, van der Wiel är en ung lovande back, Vermaelen, Rasmus (Lindgren) ja det är många. Jag är väldigt förtjust i marockanen Ismail Aissati som jag även spelade med i Twente.

Även om han har fått spela mer på sista tiden spekuleras det fortfarande i om hans framtid ligger någon annanstans än i Ajax.
- Jag kör på här nu till sommaren. Sedan ska jag ha semester som alla andra ett tag. sedan får vi se. Jag har två år kvar på kontraktet. Men det känns bättre och bättre. Skadan kom lite fel bara, säger han.
Det ryktades om Hammarby.
- Jag snackade med Thomas (Andersson, förhandlingschef i Hammarby) för en tid sedan då jag var utanför laget men sedan har det ju gått bättre här så det känns inte lika aktuellt längre. Jag vill stanna utomlands i flera år till, avslutar han.

Marseille-Ajax kan du se på TV4 Sport ikväll torsdag 20.45.

Publicerad 2009-03-12 kl 15:38
Annons
Annons
Annons