Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE
40v

Kindberg njöt av segern - men avslöjar ilskan i paus: ”Var riktigt förbannad"

Foto: Bildbyrån

ÖSTERSUND. Vinst mot Galatasaray i Europadebuten.
Efteråt njöt man i Östersundslägret.
- Inte riktigt klokt, säger ordföranden Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.

Östersund stod för en rejäl skalp då man på torsdagskvällen besegrade självaste Galatasaray hemma på Jämtkraft Arena. Slutresultatet skrevs till 2-0 efter att Saman Ghoddos och Jamie Hopcutt stått för målen.

Klubbens ordförande Daniel Kindberg, som varit med på resan upp i seriesystemet, var så klart nöjd efteråt. Annat var det i paus när ställningen fortfarande var 0-0. 

- Jag var skitsur i halvlek, då var det inte så många som ville prata med mig. Då var jag mycket irriterad, säger han till Fotbollskanalen.

Men till slut fick ÖFK som bekant hål på gästerna och sett till matchen som helhet är det en stor triumf för Jämtlandslaget.

- Vi spelar modigt, vi är oss själva. I andra, när vi gör 1-0, låter vi dem få ha lite mer boll. Sedan kommer lite trötthet i den här intensiva pressen. Men det var mycket hjärta på slutet som drev och sedan får vi komma ihåg att det var ohyggligt duktiga spelare på andra sidan. Jag vet inte om de hade en halvchans på hela matchen. Det måste nästan anses vara en av de bättre matcher som spelats på svensk mark på ganska länge, säger Kindberg.

Den största segern för er historiskt sett måste man ändå kalla det här? 
Tävlingsmässigt är det inte det, det är naturligtvis större att vinna en pokal och gå upp i superettan och i allsvenskan. Men det är klart att om man ser till digniteten på en enskild match så är det oerhört stort. Men man måste hålla lite perspektiv, det är ju ändå ett kval. Men tar du in motståndet så är det inte riktigt klokt.

Returen spelas i Istanbul den 20 juli.

Publicerad 2017-07-14 kl 09:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER