POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

Lagerbäck inför HIF:s Celtic-retur: Har fortfarande chansen

Helsingborg ser dödsdömt ut inför onsdagens Champions Leagueretur mot Celtic. Men här kommer support från tungt håll.
- Det är klart att utgångsläget kunde varit betydligt bättre, men om vi ser till det spelmässiga så har HIF fortfarande chansen, säger Lars Lagerbäck.

 

Det är ett utbrytarnummer som krävs i returen i Glasgow på onsdag.
Helsingborg ligger under med 0-2 mot Celtic och har nu 60 000 åskådare emot sig men förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck ser ingen hopplös retur på Celtic Park framför sig .
– HIF var bättre i det första mötet och skapade fler lägen. Men Celtic utnyttjade de chanser som dök upp och så var det 0-2. Det är klart att utgångsläget kunde varit betydligt bättre, men om vi ser till det spelmässiga så har HIF fortfarande chansen, säger Lagerbäck till Viasat Sport och fortsätter:

– Det kommer krävas en helgjuten insats av hela laget. Viktigast är att hålla fokusen uppe i varje minut och försöka hålla nollan samtidigt som de utnyttjar omställningarna.

Men trots att Lagerbäck väljer att se möjligheter på onsdag så är han kritisk mot svenska klubbar och Europaspel och alltför många misslyckanden över för många år nu.

– Vi måste höja kravbilden i svensk fotboll så att våra spelare är fokuserade till 100 procent, oavsett om det är träning eller 90 minuters match. Det var inga omöjliga mål som Helsingborg släppte in i det första mötet till exempel, säger han och fortsätter:
– Om vi tittar på de killar jag haft i landslaget så är det tydligt hur de som går utomlands utvecklas och blir noggrannare i allt de gör. Passningarna är hårdare, effektiviteten bättre och besluten smartare. De tvingas höja sig en nivå när de kommer utomlands till en bättre liga och det är dit svensk fotboll också måste sträva. Vi måste ställa ännu högre krav.

– Tar du Malmö som exempel så släppte de in flera lätta mål i Europaspelet förra säsongen. Samma sak med det svenska landslaget i EM, som jag tyckte tappade lite försvarsmässigt.

 

Publicerad 2012-08-28 kl 12:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå