Larsson låg bakom mål i Feyenoords seger – så gick det för svenskarna i EL

Europa League

Sam Larsson låg bakom 1-0 för Feyenoord när laget vann med 2-0 mot Porto.
Här är alla svenskarnas insatser i Europa League på torsdagen.

I en av de tidiga matcherna spelade Feyenoord mot Porto. Då var Sam Larsson inblandad i det första målet. Svensken testade först ett avslut som räddades av Agustín Marchesín innan han spelade bollen mot bortre ytan. En tocuh från en försvarare tog bollen i en hög bana och landade hos Jens Toornstra som gjorde 1-0 för Feyenoord. Rick Karsdorp fastställde slutresultatet till 2-0 efter en soloräd och Larsson blev utbytt efter 83 minuter.

I Schweiz åkte Filip Helander, som fick spela hela matchen, och Glasgow Rangers på en tuff smäll mot Young Boys i samma grupp. Skottarna tog visserligen ledningen i slutet av den första halvleken genom Alfredo Morelos men hemmalaget skulle vända i den andra. Roger Assalé kvitterade kort efter halvtid och sedan avgjorde Christian Fassnacht på tilläggstid. Efter Feyenoords seger mot Porto står samtliga lag i gruppen på tre poäng.

Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach, som förlorade tungt i första gruppspelsmatchen mot Wolfsberger, återhämtade sig med ett kryss i andra matchen mot Istanbul Basaksehir. Edin Višća gav visserligen det turkiska laget ledningen i första halvleken, men på tilläggstid kvitterade Patrick Herrmann för tyskarna som fick med sig en poäng.

Mikael Lustig och Gent åkte till Ukraina för ett möte med Oleksandriya. Gästerna tog ledningen efter bara fem minuter genom Laurent Depoitre, men bägge lagen fick nöja sig med varsin poäng efter att Artem Sitalo kvitterat för hemmalaget i den andra halvleken. Gent och Wolfsburg har fyra poäng i toppen av gruppen, medan St. Etienne och Oleksandriya båda har en poäng. Lustig spelade hela matchen.

Linus Hallenius fick hoppa in efter 66 minuter när Apoel mötte Sevilla på bortaplan. Då stod det redan 1-0 till spanjorerna efter att Javier Hernandez gjort 1-0 i den 17:e minuten. Men svensken kunde inte hjälpa det cypriotiska laget, för matchen slutade med en 1-0-seger för spanjorerna.

Både Marcus Berg och Kristoffer Olsson startade när Krasnodar tog emot Getafe. Men det ryska laget, som förlorade mot Basel i första omgången, hamnade i underläge med 2-0 efter att Ángel Luis Rodríguez Díaz gjort bägge målen för hemmalaget. Krasnodar tog sig tillbaka i matchen efter att svenskbekantingen Ari da Silva Ferreira reducerat. Men trots att David Timor visades ut för Getafe lyckades inte Krasnodar kvittera i slutet.

Emil Bergström satt på bänken hela matchen när Basel kryssade mot Trabzonspor. Matchen blev väldigt svängig, där Basel tog ledningen innan Trabzonspor vände och gick upp i ledning själva med 2-1. Men Basel kunde få med sig en poäng efter att Noah Okafor kvitterat tio minuter från slutet.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen när Manchester United kryssade mot AZ på bortaplan efter en mållös match. Svensken fick fina betyg av lokaltidningen Manchester Evening News efter matchen, där hans 7/10 var bäst i laget.