Lindgren huvudskadad när Ajax förlorade

Europa League

Ajax svensk Rasmus Lindgren tvingade utgå mot Marseille efter en huvudskada. Ytterligare huvudvärk var att Marseille vann med 2-1.

Svenske Rasmus Lindgren startade centralt på Ajax mittfält i bortamatchen mot Marseille. Men redan efter 23 minuter tvingades Lindgren kliva av groggy, sedan han skallat ihop med en Marseillespelare. Och det gick tungt för de andra Ajaxspelarna också.

Först kunde hemmalagets Benoit Cheyrou distansskjuta in ledningsmålet i den 18:e minuten. Sedan utökade Mamadou Niang, innan det var dags för Luis Suarez att reducera till 2-1 på straff. Men fyra minuter före pausen kom nästa bakslag; Gregory van der Wiel drog på sig sitt andra gula kort och nu får holländarna klara sig med nio utespelare.

Men det blev inga fler mål. Ajax backade hem och lyckades trots manfallet försvara resultatet, som trots allt är helt okej att ha med sig till returen på hemmaplan.

Publicerad 2009-03-12 kl 23:30