Liverpools fiaskoföll mot Toulouse – kritiken: ”Han somnar…”

Matchen slutade 3-2 till det franska laget.
- Hur förklarar man det där? frågade sig den förre ’Pool’-spelaren Steve McManaman i BBC.

Liverpool hade gått rent i Europa League – fram till torsdagskvällen.

Borta mot Toulouse fiaskoföll man nämligen och missade därmed chansen att säkra ett avancemang till slutspel.

Hur matchen såg ut?

Efter kvartens spel var Liverpool nära att slå till. Alexis Mac Allister fick en studsande boll i straffområdet och drog till med ett tungt skott som styrdes ut till en hörna.

I den 36:e minuten kom dock en rejäl smäll för bortalaget. Toulouses Aron Dønnum tog sig in i straffområdet och skickade kyligt in 1-0. Målet kom efter bolltapp av Kostas Tsimikas.

- Det var svagt av Tsimikas, han somnar bara till och tillåter motståndaren ta sig in i matchen, sade den förre Liverpool-spelaren Steve McManaman i BBC.

I halvtid valde Jürgen Klopp att agera. Ben Doak, Endo och Tsimikas fick kliva av. Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold och Dominik Szoboszlai byttes in.

Efter knappa timmens spel slog Toulouse till igen. Thijs Dallinga serverades i boxen, för att sedan ta med sig bollen i steget och sedan dunka in 2-0.

Liverpool fick känning med ungefär 20 minuter kvar att spela. En reducering efter ett självmål av Cristian Casseres

Men sedan kom Toulouse tillbaka.

Frank Magri fick chansen - och som han tog den. Inga misstag när han satte 3-1.

- Det är ett fantastiskt mål, men så svagt av Liverpool, sade Jay Bothroyd i Sky Sports.

- Hur förklarar du det där? frågade sig Steve McMannaman i BBC.

I den 88:e minuten tog sig Liverpool in i matchen igen. Diogo Jota trollade sig in i straffområdet och satte sedan 2-3.

På tilläggstid fick Liverpool in en boll i mål, men efter en lång - och något otydlig - VAR-granskning - dömdes fullträffen bort på grund av en handssituation. Det hela kan enklast benämnas som ett stort drama. Men inga fler mål gjordes.

- Vi gjorde ett tredje mål, och jag tycker att det ska stå. Jag är inte säker på att bollenrör armen över huvud taget. Men det är vad det är. Vi måste erkänna; bra av Toulouse, säger Jürgen Klopp till TNT Sports.

- Du kan inte släppa in tre mål, det är inte rimligt. De förtjänar det, grattis till dem.

Toulouse: Restes - Costa, Nicolaisen, Diarra - Desler, Casseres, Schmidt, Sierro, Suazo - Dønnum, Dallinga.

Liverpool: Kelleher - Gomez, Matip, Quansah, Tsimikas - Elliott, Endo, Mac Allister - Doak, Gakpo, Diaz.