POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
10å

Måldomare i nästa säsongs Europa League

Nästa säsong kommer matcherna i Europa League dömas av ett team på fem domare då det kommer att stå en domare bakom varje mål.

Det har testats i kvalspelet till U19-EM och nu kommer det även att testas i nästa säsongs Europa League, turneringen som tar över efter numera insomnade Uefacupen - ett femdomarsystem där det förutom en huvuddomare och två assisterande domare/linjemän också kommer att finnas en domare bakom varje målområde. Målområdesdomarna kommer att kunna kommunicera med huvuddomaren via headset för att diskutera situationer och domslut..

Uefa menar att extra ögon i straffområdet kan förebygga tjuvnyp och fult spel samtidigt som de kan hjälpa till vid svåra domslut. När det testades märktes det en minskning i tröjdragningar vid hörnor och frisparkar, samt färre filmningar.

Idén med femdomarsystemet sägs komma från Uefa-presidenten Michel Platini som vill slippa elektroniska lösningar som målkameror och liknande - och som vill behålla den mänskliga faktorn när det kommer till beslutsfattande i fotbollsmatcher

Publicerad 2009-05-31 kl 23:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå