Las Palmas - Real Betis
Las Palmas
Real Betis
STREAMA PÅ TORSDAG

Manchester United föll i helgen mot Liverpool med 0-7 på Anfield, och ställdes under torsdagen mot Real Betis hemma i första åttondelsfinalmötet i Europa League. United-tränaren Erik ten Hag valde då att mönstra exakt samma lag som mot Liverpool - med Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga på bänken - och fick utdelning direkt.

Marcus Rashford, som imponerat under senaste tiden, gav redan i den sjätte minuten United ledningen med ett distinkt avslut i nättaket till 1-0. Men United var inte i ledning allt för länge, då Real Betis kvitterade efter 32 minuters spel. Ayoze Perez var kylig, från en position i utkanten av straffområdet, och satte bollen i nät till 1-1.

Perez var även, strax före halvtid nära att bli tvåmålsskytt, men den gången gick bollen i stolpen. Chansen dök upp efter att United-keepern David de Gea slagit bort en passning till en motståndare, men i slutändan klarade han sig alltså undan från en tavla till 1-1 i paus.

I andra halvlek var United mer effektivt och gjorde, inom loppet av sex minuter, två mål till 3-1. Först slog Antony till med ett läckert skott i bortre burgaveln till 2-1, och därefter nickade Bruno Fernandes in en hörna i mål till utökad ledning. Portugisen, som blev hårt kritiserad efter Liverpool-matchen, firade sitt mål med att hålla sina händer för sina öron.

- Det var som för att säga: "Vad är det ni säger om mig?", säger BBC-journalisten Simon Stone.

- Bruno (Fernandes) var fantastisk. Han ledde laget med sin kontroll över spelet och passningar och sedan gjorde han ett mål, säger United-tränaren Erik ten Hag enligt BBC.

Manchester United vann till slut med 4-1 efter ytterligare ett mål av Wout Weghorst och har därmed nu ett bra läge för avancemang till kvartsfinal i Europa League.

- Jag tycker att vi spelade väldigt bra i båda halvlekarna. I halvtid borde vi ha lett med 3-0, men vi gjorde ett misstag, och det var 1-1. Vi gjorde några bra mål, och vi gav fansen något att stötta, så de gav tillbaka och det är vi väldigt tacksamma över, säger tränaren.

Returen spelas på torsdag i nästa vecka i Spanien.

Manchester United: De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Shaw - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst.

Real Betis: Bravo - Sabaly, Pezzella, Felipe, Vinicius - Carvalho, Rodriguez - Henrique, Joaquin, Juanmi - Perez.