Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
14v

MFF bötfälls av Uefa efter läktarproblematik

Foto: Bildbyrån.

Uefa bötfäller Malmö FF med drygt 150 000 kronor.
Detta efter läktarproblematik i Europa League, skriver Sydsvenskan

Malmö FF kryssade i det första kvalmötet till 2-2 mot Midtjylland hemma på Stadion och vann därefter i returen med 2-0 i Danmark. I samband med mötena uppstod viss problematik på läktarplats, då gångar blockerades på den norra läktaren på Stadion under första mötet, samtidigt som pyroteknik användes av MFF-fansen vid returmötet.

Nu meddelar Uefa att MFF bötfälls med 8 000 euro för det första fallet och 6 000 euro för användningen av pyroteknik, totalt drygt 147 000 kronor.

- Så klart är vårt mål att ha helt fria gångar. Vi försöker informera och publikvärdarna jobbar med det. Men tyvärr är bedömningen inte helt konsekvent och det är helt delegatens uppfattning som styr. Det är svårt att veta hur Uefa resonerar, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.

- Vi är tydliga på vår syn på det här. Våra evenemang ska vara tillgängliga, säkra och trygga och gör vad vi kan för att förhindra pyrotekniken, fortsätter han.

Vidare skriver tidningen att MFF även lär bötfällas för att klubbens supportrar använde pyroteknik under bortamötet med Genk i Belgien. Det är däremot inte fastställt.

Publicerad 2018-10-11 kl 09:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons