POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

MFF får stort bortafölje till Wolfsburg – bästa siffran sedan Europacupfinalen 1979: ”Betyder mycket”

Foto: Bildbyrån

Malmö FF tar sig an Wolfsburg i sextondelsfinalen av Europa League.
Då väntar det största bortaföljet sedan Europacupfinalen 1979 för MFF, eftersom 3 500 biljetter redan är sålda.
- Det är klart att det är jätteroligt och det betyder väldigt mycket, säger MFF:s SLO Pierre Nordberg till Fotbollskanalen.

Malmö FF vann sin Europa League-grupp i höst och kommer att spela sextondelsfinal mot tyska Wolfsburg den 20 och 27 februari. MFF inleder borta och kan räkna med ett stort följa till den tyska staden. På tisdagen passade MFF 3 500 sålda biljetter till bortasektionen i Wolfsburg.

- Det är klart att det är jätteroligt och det betyder väldigt mycket. När vi börjar borta så är det ju viktigt att få med sig ett bra resultat hem men det är klart att det är jätteroligt att det är många som åker med, säger MFF:s SLO Pierre Nordberg till Fotbollskanalen.

Wolfsburgs hemmaarena Volkswagen Arena har en kapacitet på dryga 26 000 vid Europamatcher, vilket innebär att mer än var tionde åskådare på plats kommer hålla på MFF i matchen. Siffran är också historiskt en bra siffra.

- Det är det bästa vi har haft sedan München 1979 (Europacupfinalen mot Nottingham Forest), när vi blir över 3 500, för det var vi 2015 när vi var och mötte Real Madrid i gruppspelet, säger Nordberg och fortsätter:

- Det är en historiskt bra siffra. Det är klart att det spelar in att det är en sextondelsfinal. Det hade vi förra året också, men då sålde sektionen slut för vi hade inte fler biljetter. Där var det väldigt stort intresse också, så det är stort att vi spelar en sextondel. Sen är det ganska smidigt att ta sig till Wolfsburg, du kan göra det på ganska många sätt.

MFF har tillgång till en bit över 4 800 biljetter sammanlagt, vilket betyder att det ännu finns lite över tusen biljetter kvar till försäljning,

- Nu tror jag att vi lär fylla på och förhoppningsvis närmar vi oss 4 000. Vi släppte upp till allmänheten i dag, innan har det bara varit årskortsinnehavare och medlemmar, säger Nordberg.

MFF har själva inga officiella resor anordnade, men MFF Support har i dagsläget sex bussar till resan och Nordberg tror att det kan finnas möjlighet till fler bussar.

- Sen kör folk minibussar och organiserar egna bussresor. Det går även att flyga och ta tåget ner också, och bara bila över går med. Det tar sex timmar att köra dit, så det är inte så farligt. Det är som att åka till Stockholm för oss, säger han.

Publicerad 2020-01-21 kl 20:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå