Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF riktar skarp kritik mot dansk polis - och dömer ut egna fansens agerande: "Betett sig extremt utåtagerande och aggressivt"

Europa League

Det var stökigt kring Malmö FF:s bortamöte med FC Köpenhamn i Europa League.
Nu uttalar sig MFF och riktar skarp kritik mot arrangemanget, sina egna supportrar och dansk polis.
"Det är både ledsamt och orimligt att så många oskyldiga supportrar drabbats", skriver klubben.

Foto: Bildbyrån

FC Köpenhamn gick i förra veckan ut med ett uttalande där man var självkritiskt till arrangemanget runt mötet med Malmö FF i Europa League. Supportrar till Skåne-laget hade biljetter på flera olika sektioner som var avsedda för hemmasupportrar.

"Det råder ingen tvekan om att många av våra egna fans kände sig osäkra och provocerade, och vi är de första som beklagar det. Samtidigt är vi glada över att det trots allt inte utvecklades på ett sätt som orsakade allvarlig skada för någon", skrev FCK.

Det har också skrivits om att dansk polis använt tårgas mot MFF-supportrar i marschen till arenan. Nu väljer Malmö FF att uttala sig i frågan, och börjar med att rikta skarp kritik mot sina egna supportrar.

ANNONS

"Genom information, från vår egen personal, supporterpoliser och MFF-supportrar på plats, har Malmö FF kunnat konstatera att cirka 100 av våra supportrar betett sig extremt utåtagerande och aggressivt vid besöket i Köpenhamn. Dessa individer har bland annat kastat pyroteknik och bangers samt skjutit fyrverkerier på ett sätt som skapat rädsla, otrygghet och skada för vissa av våra egna supportrar såväl som för Köpenhamnsbor, besökare och Polisen. Individernas agerande är helt oacceptabelt och Malmö FF förutsätter att dansk polis utreder och lagför de personer som gjort sig skyldiga till brott i samband med händelserna."

MFF är också skarpt kritiskt till hur dansk polis agerade mot lagets supportrar.

"Polisen väljer att relativt sent agera mot dessa individer genom att använda tårgas och våld i marschen. Resultatet av Polisens åtgärd blev att flera av övriga MFF-supportrar i marschen blev drabbade av de fysiska och psykiska effekterna av tårgasen."

ANNONS

"Malmö FF ifrågasätter tillvägagångssättet vid ingripandet och har begärt att få till ett utvärderingsmöte med danska polisen för att diskutera händelsen, vilket planeras att genomföras tillsammans med MFF Support i början av 2020. Det är både ledsamt och orimligt att så många oskyldiga supportrar drabbats av denna polisåtgärd då de inte varit delaktiga i oroligheterna."

Även arrangemanget från FCK:s sida kritiseras av Malmö FF.

"Malmö FF har också konstaterat att det var trångt och under perioder kaosartat vid entréerna till våra sektioner vid D1-3. Vi anser att byggnationerna vid visitationsfållorna inte var ändamålsenliga och dessa skapade klungflöde som tryckte personer mot avspärrningsstaketen på ett sätt som var direkt farligt. Vid site visit på tisdagen blev vi förevisade att de skulle ha tre insläpp, men på matchdagen nyttjades endast två. Vi har påtalat detta till representanter från FC Köpenhamn."

ANNONS
Publicerad 2019-12-18 kl 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto